Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 117 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Signatures del BioC per Sant Jordi'24 Imprimeix
dimecres, 17 d'abril de 2024 11:55
AddThis Social Bookmark Button

 
Ponència de Joan Simon sobre CromoPar al Paraguai Imprimeix
diumenge, 17 de març de 2024 22:36
AddThis Social Bookmark Button

 

Joan Simon, membre del BioC continua la seva estada al Paraguai. El proppassat divendres dia 15 va impartir la conferència magistral CromoPar y la contribución de la tecnología móvil en el futuro de la botánica de Paraguay. La ponència va ser presentada a la Sociedad Científica del Paraguay, a la ciutat d'Asunción.

 

La cooperació científica del Dr. Simon amb els botànics paraguaians és una activitat amb una llarga trajectòria, centrada en l'actualitat en la millora de la base de dades cromosòmica CromoPar, de la qual és el director.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joan Simon, durant la conferència magistral a la Sociedad Científica de Paraguay, a Asunción, divendres passat


 

Més informació

 

 

 

Darrera actualització de diumenge, 17 de març de 2024 22:52
 
Conferència de J. Simon a la Universidad de Asunción Imprimeix
dimecres, 13 de març de 2024 19:39
AddThis Social Bookmark Button

 

 

El nostre company Dr. Joan Simon es troba aquests dies en una estada científica al Paraguai, amb motiu de la col·laboració amb els científics d'aquell país en la preparació de catàlegs de biodiversitat i de suport amb els recursos de bases de dades dels quals és expert.

 

En aquest marc, el passat dilluns dia 11 de març va impartir una sessió de debat del programa Conversando con el experto, organitzat per la Facultad de Ciencias Médicas de la Universidad Nacional de Asunción. El tema tractat ha estat Revolucionando la investigación médica: impacto de la Inteligencia artificial en la publicación científica, amb gran èxit d'assistència i d'interès per aquest tema de vibrant actualitat a les universitats de tot el món.

 

 

  • Més informació: Targetó de la sessió

 

Darrera actualització de dimecres, 13 de març de 2024 19:51
 
Nova versió de la base de dades de Delphinieae Imprimeix
dijous, 11 de gener de 2024 20:27
AddThis Social Bookmark Button

 

Avui s'ha publicat a la web una actualització important de la base de dades DCDB (Delphinieae Chromosome Database), que recopila informació cromosòmica sobre els tàxons de la tribu de les delfínies de la família de les ranunculàcies, grup que reuneix els gèneres Delphinium, Consolida, Aconitella, Gymnaconitum i Aconitum. Són autors de la base de dades els membres del BioC, sota la direcció de la Dra. Maria Bosch.

Amb aquesta nova versió (v. 3.1), DCDB té actualment 3474 registres, 39 més que la darrera versió. Incorpora treballs nous interessants com ara les primeres dades cromosòmiques del grup de Delphinium anthriscifolium o recomptes per a un nou país (Etiòpia) o, encara, nombres cromosòmics procedents de les dades dels valors C de quantitat d'ADN.

L'actualització també incorpora la revisió de la taxonomia de referència de la tribu i les correspondències amb la catalogació que fan els grans llistats d'abast mundial (considerant les recents ampliacions de WFO i POWO) per facilitar les cerques.

Finalment, la qualitat de la informació s'ha vist molt incrementada per la inclusió de força més enllaços als pdfs originals de publicació (DOIs i URLs), per la revisió de tots els recomptes que semblaven ser el mateix (same count) que es poden identificar ara de manera bidireccional, per la correcció de citacions bibliogràfiques existents, per a les quals s'han uniformat els formats.

En definitiva, es tracta de notables millores en la quantitat i en la qualitat de la informació continguda, així com en la funcionalitat interna de la base de dades, que la converteixen en una eina de suport de primer nivell internacional per a la recerca en aquest grup d'angiospermes.

Més informació

  • DCDB (Bosch, M., J. Simon, J. López-Pujol & C. Blanché. 2022 onwards. DCDB: Delphinieae Chromosome Database v. 3.1. (last updated: 11.1.2024) http://www.delphinieae.online) - Enllaç

 

  • Bosch, M., J. López-Pujol, C. Blanché & J. Simon. 2023. DCDB: Chromosome Database of Tribe Delphinieae (Ranunculaceae): Structure, Exploitation, and Recent Development. In S. Garcia & N. Nualart (eds.) Plant Genomic and cytogenetic Databases. Methods in molecular biology (N.J. Clifton) 2703: 173–192. https://doi.org/10.1007/978-1-0716-3389-2
Darrera actualització de dijous, 11 de gener de 2024 20:42
 
Lliurament de CromoCat 2023 Imprimeix
dimarts, 28 de novembre de 2023 09:12
AddThis Social Bookmark Button


El proppassat dijous dia 7 de desembre, es va fer el lliurament de l'informe i de les dades de CromoCat corresponents a l'anualitat de 2023, base de dades que recull els registres de biodiversitat genètica cromosòmica de la flora catalana i que constitueix un mòdul específic del BDBC.

Aquesta informació és el resultat del buidatge fet durant l'any per l'equip del BioC dirigit per Joan Simon, amb Cèsar Blanché i la col·laboració de Maria Bosch, amb destí al Banc de Dades de Biodiversitat, que coordina Xavier Font.

 

Amb el lliurament d'enguany, CromoCat ha aportat 2.038 nous registres, de manera que el conjunt del repositori conté ja  69.141 registres en total, provinents de 9.047 fonts documentals.

 

 

Recentment s'ha publicat una revisió del desenvolupment i estat actual de CromoCat (Simon et al., 2023) i la base de dades pot ser consultada tant a través del Banc de Dades de Biodiversitat (secció de Flora), com des del portal propi (enllaç).

 

Més informació

  • Joan Simon, Maria Bosch & Cèsar Blanché (2023) - CromoCat: Chromosome Database of the Vascular Flora of the Catalan Countries—25 years In: S. Garcia & N. Nualart (eds.). Plant Genomic and Cytogenetic Databases. Methods in Molecular Biology, vol. 2703. Humana Press, Springer Nature, Nova York: 131-160 https://doi.org/10.1007/978-1-0716-3389-2

 

  • Joan Simon (coord.) (2022+) - CromoCat. Base de dades cromosòmiques de la Flora dels Països Catalans [en línia] - Enllaç http://www.cromo.cat/
Darrera actualització de dilluns, 11 de desembre de 2023 09:05
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL