Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 18 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
La gestió del Parc Natural de la Garrotxa Imprimeix
dimarts, 19 de juny de 2018 21:43
AddThis Social Bookmark Button

Vegetació d'aiguamoix a l'entorn de la sorgència de La Deu, al paratge de La Moixina, del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa (Foto C. Blanché)La revista Mètode acaba de publicar un volum monogràfic ("Estimats Volcans") on figura l'article del director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Francesc Xavier Puig Oliveras, titulat La gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (reflexions en l'horitzó del 2030), on reflexiona sobre l'experiència acumulada des de la seva aprovació, l'any 1982, amb la mirada posada en els reptes de la societat del s. XXI

Enllaç a l'article

Darrera actualització de dimarts, 19 de juny de 2018 21:50
 
Recuperació post incendi de l'esperó de Formentera Imprimeix
diumenge, 3 de juny de 2018 22:09
AddThis Social Bookmark Button

Nucli poblacional de l'esperó de Formentera en plena floració (28 de maig de 2018). Foto: C. Blanché

 

Ara fa una mica menys d'un any, el Portal BioC informava de l'incendi repetit de la localitat clàssica de l'esperó de Formentera (Delphinium pentagynum subsp. formenteranum). Les condicions meteorològiques de la primavera de 2018 i les mesures preventives preses pels serveis de Biodiversitat del Govern Balear han aconseguit que el rebrot de rizomes i les taxes de floració hagin estat altíssimes.

 

El perill de trepig i d'alteració del sòl per les tasques de desbrossament ha estat acuradament supervisat per la conselleria des de fa mesos (vegeu vídeo del reportatge d'IB3) i el cens d'individus reproductors d'ara mateix en les zones cremades és superior al d'anys anteriors (llevat de la vora del vial, on van aparcar els mitjans d'extinció, on hi ha hagut una notable reducció).

 

Ara cal un seguiment de la recuperació de tot l'hàbitat i la comprovació de l'evolució futura de la població, a llarg termini, que pot trobar cabuda en el Pla Font Quer de Conservació de la flora de les Pitiüses, endegat l'any passat pel Govern Balear. Un incendi produït fa uns anys a la població de Villarino (Salamanca) de l'espècie d'esperó pròxima, Delphinium fissum subsp. sordidum, ha generat igualment una bona resposta de restitució demogràfica a partir dels rizomes dorments que van sobreviure al foc, almenys durant els primers anys.

 

Més informació

Darrera actualització de diumenge, 3 de juny de 2018 22:26
 
Gestió d'ungulats en parcs naturals Imprimeix
dimecres, 16 de maig de 2018 14:13
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Boletin GeoBio/Junta de Andalucía

 

 

 

Un dels problemes de conservació de plantes en pastures d'alta muntanya a la península Ibèrica és el de la sobrepastura. Ara, el Boletín de Medio Natural Y Espacios Protegidos de la Junta d'Andalusia publica les principals conclusions de la taula rodona que va tenir lloc el passat mes d'abril, sobre com gestionar les poblacions d'ungulats al Parque Nacional de Guadarrama.

 

Les mesures proposades inclouen la reducció de densitat de la fauna, captures controlades o plans de gestió específics i es poden llegir en aquest enllaç.

 

Més informació

 

Darrera actualització de dimecres, 16 de maig de 2018 14:23
 
Beca JAE-CSIC d'estudi de flora al·lòctona Imprimeix
dijous, 10 de maig de 2018 11:43
AddThis Social Bookmark Button

Segons que ens informa l'Institut Botànic de Barcelona, acaba de sortir publicada la convocatòria de les beques per a la introducció a la recerca del CSIC (JAE-intro) per a estudiants universitaris. Des del grup d’al·lòctones de l’IBB ofereixen una beca per a participar en la recerca del grup, l’objectiu principal del qual és la millora en el coneixement de les plantes introduïdes a Catalunya i avaluar el seu grau de naturalització i invasió mitjançant, si s’escau, d’eines de modelització de nínxol.


Aquestes beques tenen una dedicació de 300 hores i una dotació total de 2.500 €. Estan dirigides a aquells estudiants que hagin superat el 50 % dels crèdits del grau i no hagin finalitzat el grau amb anterioritat al curs acadèmic 2016-2017. Es requisit indispensable tenir un mínim de 8.00 com a nota mitjana de l’expedient acadèmic.


Podeu consultar la convocatòria a https://sede.csic.gob.es/Intro2018. Per a més informació contacteu amb la Dra. Neus Nualart (nnualart@ibb.csic.es).


 
Video: gestió per a la conservació a Maurici Imprimeix
dijous, 10 de maig de 2018 11:25
AddThis Social Bookmark Button

Vincent Florens, durant la presentació del TEDx TalkLa plataforma TEDx, que fa públiques conferències i seminaris a escalamundial, ha publicat a YouTube un dels TEDx Talks, sobre conservació a Maurici, amb un exemple de com comunicar al públic en general les contribucions de la Biologia de la Conservació a través de les xarxes.

La presentació té una curta durada, de 15 minuts, i és a càrrec de l'investigador del grup de Conservació d'Illes, Vincent Florens. En aquesta curta estona hom pot descobrir els exemples de gestió de flora que esduen a terme a Maurici: conservació de l'únic individu supervivent d'una palmera, d'un avantpassat del cafè, o d'una orquídia endèmica donada per desapareguda des de fa 300 anys. El vídeo acaba amb un repàs a les persones col·laboradores dels projectes i de les coses que podem fer per conservar la natura.

 

 

Més informació

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL