TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 42 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Josep Peñuelas, Premi Margalef 2016 Imprimeix
dimecres, 5 d'octubre de 2016 10:05
AddThis Social Bookmark Button

El jurat del Premi Ramon Margalef d’Ecologia ha decidit concedir el seu dotzè guardó a l’ecòleg Josep Peñuelas, considerat un dels millors investigadors del món en el camp de l’ecologia i del medi ambient.

 

Josep Peñuelas és professor d’investigació del CSIC al CREAF, consorci amb la participació de la UAB, on dirigeix el grup d’Ecologia Global. També ha estat president de la ICHN. Enhorabona!

 

 

Més informació

  • Notícies ICHN 127 (2016) - enllaç
Darrera actualització de dimecres, 5 d'octubre de 2016 10:11
 
Conservació de flora als PPCC, a l'IEC Imprimeix
dilluns, 3 d'octubre de 2016 22:59
AddThis Social Bookmark Button

D'esquerra a dreta, Dr. Llimona, secretari de la seccio, Dr. Blanché, conferenciant i Dr Gonzàlez-Sastre, president de la secció, durant l'acte celebrat avui a la seu de l'IEC (Foto A. Rovira)

 

 

Avui ha tingut lloc a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, una xerrada en el marc de la reunió de la Secció de Ciències sota el títol Conservació de la biodiversitat vegetal dels PPCC: 6 models per resoldre un mateix problema, a càrrec de Cèsar Blanché, Catedràtic de Botànica i membre del BioC.


El contingut de la xerrada ha destacat que des del punt de vista científic, l'estat de conservació de la flora dels Països Catalans és similar en el conjunt del país i semblant al de països mediterranis propers i avaluats recentment segons criteris de la UICN (en el cas de la Catalunya autònoma, amb el suport de l'IEC). No obstant, els instruments legals i administratius, els recursos humans, la voluntat política i la implicació de la societat civil són força diferents a cadascun dels territoris, com a resultat del marc regionalitzat de les polítiques ambientals. S’han valorat comparativament els progressos i els reptes, en el context de les estratègies europea i mundial del CBD, i el paper de la biologia de la conservació com a ciència inspiradora de decisions pràctiques en les polítiques sobre biodiversitat.

Darrera actualització de dimarts, 4 d'octubre de 2016 10:46
 
Nova convocatòria de les IV Jornades Imprimeix
dissabte, 1 d'octubre de 2016 23:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la FES d'Olot, les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, que havien estat supeses el mes de juny, se celebraran els propers dies 28, 29 i 30 de novembre de 2016.

 

 

 

Més informació i inscripcions

 
Cooperació del GReB en la flora de Paraguai Imprimeix
dimecres, 14 de setembre de 2016 15:25
AddThis Social Bookmark Button

 

La Prof. Fátima Mereles, de la Universidad Nacional de Asunción (Paraguai), va participar a la sessió, convidada pel GReB (Foto J. Simon)

 

Ahir va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona la sessió científica Diversidad florística, diversidad cromosómica y conservación de la flora vascular del Paraguay: 30 años (1980-2010) de cooperación científica Universidad de Barcelona – Universidad Nacional de Asunción – Secretaria del Ambiente (Museo de Historia Natural del Paraguay) organitzada per la Facultat de Farmàcia de la UB, el CEDOCBIV el BioC i el GReB, que ha finançat l’acte.

Durant la sessió s’ha pogut revisar i posar en valor la cooperació internacional de l’equip del GReB,  dirigit pel Prof. J. Molero, amb el Paraguai, al mateix temps que ha estat ocasió de retre-li homenatge amb motiu de la seva jubilació als 70 anys i del pas a la categoria de professor emèrit.


Més informació

 
Arbres centenaris al paratge de Poblet Imprimeix
dimecres, 14 de setembre de 2016 11:54
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la Generalitat de Catalunya, l’equip gestor del Paratge Natural de Poblet està realitzant treballs de localització i inventari dels arbres vells del bosc de Poblet des del passat mes de maig. Durant aquests mesos de treball de camp s’han localitzat i inventariat 409 exemplars que reuneixen les característiques que els defineixen com a arbres vells. De moment s'han datat quatre exemplars de més de 300 anys i un de 459 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tècnics datant l'exemplar de 459 anys.(Foto: gencat)

 

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 14 de setembre de 2016 15:24
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL