Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 42 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Novetats al Catàleg de Flora amenaçada de Balears Imprimeix
divendres, 27 d'octubre de 2017 08:47
AddThis Social Bookmark Button

NOVETAT LEGISLATIVA


 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB Núm 131 - 26 / octubre / 2017) acaba de publicar, només unes setmanes després de la publicació de la nova edició del Llibre Vermell (vegeu Notícia BioC 23/9/2017), la transformació de la informació científica que s'hi conté en l'actualització del Catàleg de flora amenaçada i protegida de les Illes. La resolució també inclou modificacions en el catàleg de fauna. Pel que fa a la fllora, concretament, els canvis afecten 52 espècies, amb un fort increment del grau de protecció:

 

  • Vuit espècies de plantes recollides en el Decret 75/2005 en la categoria sensible a l’alteració de l’hàbitat, categoria que va desaparèixer en la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat i que, en conseqüència es recataloguen en altres categories, segons l’estat d’amenaça actual.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que s’inclouen per primera vegada en el Catàleg en la categoria d’interès especial.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que canvien a la categoria d’especial protecció (grup A) perquè s’hi ha constatat un canvi en el grau d’amenaça.

 

A continuació, llistem els canvis i les espècies afectades:

 

 

Darrera actualització de divendres, 27 d'octubre de 2017 09:06
Llegiu-ne més...
 
La pols dels camins bloqueja la pol·linització Imprimeix
dilluns, 23 d'octubre de 2017 10:14
AddThis Social Bookmark Button

Foto: IJPS, University of Chicago

 

 

Nick Waser, Mary V. Price i col·laboradors publiquen a l’ International Journal of Plant Sciences un article que alerta sobre els efectes del trànsit de vehicles en pistes i camins, a través de la generació i posterior deposició de pols als estigmes, saturant d’aquesta manera la superfície potencialment fèrtil i reduint la producció final de granes.

 

Els experiments s’han fet comparant plantes prop/lluny dels camins i amb deposicions manuals vs. control de pols, en espècies ben conegudes pels botànics californians, com ara Castilleja sulphurea, Delphinium nuttallianum, Ipomopsis aggregata o Linum lewisii.

 

L’article discuteix aquest efecte en el context de l’efecte general de la polseguera sobre la biodiversitat.

 

Més informació

  • Nickolas M. Waser, Mary V. Price, Genesis Casco, Maria Diaz, Asia Liza Morales, and Jennie Solverson, "Effects of Road Dust on the Pollination and Reproduction of Wildflowers," International Journal of Plant Sciences 178, no. 2 (February 2017): 85-93. https://doi.org/10.1086/689282

 


Darrera actualització de dilluns, 23 d'octubre de 2017 10:22
 
Actualitzada la TOP 50 d'illes mediterrànies Imprimeix
divendres, 6 d'octubre de 2017 08:44
AddThis Social Bookmark Button

 

L'any 2005, el Mediterranean Islands Plant Specialist Group (IUCN / SSC) va publicar The Top 50 Mediterranean Island Plants - Wild plants at the brink of extinction and what is needed to save them. Transcorreguda una dècada, la publicació ha estat actualitzada per verificar els canvis ocorreguts en l'estatus de conservació d'aquests 50 tàxons i quines mesures s'han pres per preservar-les.

 

D'entre les novetats aportades a cadascuna de les espècies més amenaçades tractades, destaquen les contribucions cinetífiques en biologia de la conservació de cadascuna, entre les quals, les del BioC sobre Ligusticum (= Coritospermum) huteri (López-Pujol et al., 2013)L'actualització és disponible lliurement a través del lloc web del projecte

 

Més informació

 

 

 

 

 

Darrera actualització de divendres, 6 d'octubre de 2017 08:57
 
Projectes de Biologia de la Conservació BBVA Imprimeix
dimecres, 4 d'octubre de 2017 14:21
AddThis Social Bookmark Button

 

Les Ayudas Fundación BBVA a la recerca científica en l'àrea d'Ecologia i Biologia de la Conservació acaben de ser atorgades als projectes i equips següents, segons la resolució de la Fundació

 

 

 

Darrera actualització de divendres, 6 d'octubre de 2017 08:59
Llegiu-ne més...
 
Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America Imprimeix
dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:36
AddThis Social Bookmark Button

Pilar Catalan en el moment de rebre el guardó (Foto: Universidad de Zaragoza)La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017) de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.


La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae: Festuca, Brachypodium). Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).


Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rússia) i  miembre del comitè director del consorci internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.


La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!Més informació

 

 

 

Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America

http://www.unizar.es/sites/default/files/styles/large/public/actualidad/0_pcatalan-bsa.jpg?itok=3cQQ2Zl5

La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017)de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.

La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae, Festuca, Brachypodium) . Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).

Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rúsia) i miembre del comitè director del consorci Internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.

La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!

Més informació

Notícia, 7/9/2017 – Universidad de Zaragoza

http://www.unizar.es/noticias/pilar-catalan-distinguida-miembro-de-honor-de-la-botanical-society-america).

Informació equip de recerca BIOFLORA – Web del grup

http://www.bifi.es/bioflora/index.html

Darrera actualització de dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:47
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL