Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 34 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Pressió als espais PEIN de la Costa Brava Imprimeix
dilluns, 7 de maig de 2018 09:43
AddThis Social Bookmark Button


Foto El Punt/Avui

 

Tal com s'advertia a la memòria de l'Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF), durant els anys de crisi econòmica s'han aturat molts projectes urbanístics que incideixen sobre espais naturals i, aparentment, hom podia deduir una disminució de la pressió sobre els hàbitats preservats.

 

El diari El Punt-Avui publica, en canvi, a la seva edició d'ahir, l'article La costa amenaçada, amb  una relació d'iniciatives urbanístiques que afecten espais del PEIN situats a la Costa Brava: la Pineda d'en Gori (Palamós), El Golfet (Palafrugell), Els Rodors (Platja de Pals) etc., i que compten amb l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme de Girona i amb l'oposició de moviments ecologistes i veïnals.Més informació

Darrera actualització de dilluns, 7 de maig de 2018 09:48
 
Anul·lat l'expedient de depuració de Font Quer Imprimeix
dimecres, 2 de maig de 2018 08:51
AddThis Social Bookmark Button

 

El que fou director de l'Institut Botànic de Barcelona, Pius Font i Quer ha estat restituït en la seva dignitat després que l'Ajuntament de Barcelona va acordar anul·lar l'expedient de depuració franquista de 7.100 funcionaris, entre els quals el Dr. Font, segons que informa el diari ARA.

 

El judici que va condemnar el Dr. Font Quer, que també fou professor de la Facultat de Farmàcia de la UB, entre d'altres, ja va ser anul·lat el 29 de juny de 2017.

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 2 de maig de 2018 09:05
 
Inauguració de l'Any Codina Imprimeix
dissabte, 28 d'abril de 2018 12:43
AddThis Social Bookmark Button

 

Enguany es celebra el 150 aniversari del naixement del Dr. Joaquim Codina, metge, botànic i micòleg cellerenc. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de la Cellera de Ter organitzarà durant tot l’any diferents actes. La presentació d’aquest Any Doctor Codina que es farà dissabte 5 de maig  a 2/4 de 5h de la tarda al Teatre del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter, segons el programa següent:

 

 

Darrera actualització de dissabte, 28 d'abril de 2018 12:46
Llegiu-ne més...
 
UICN: què és una espècie "recuperada" Imprimeix
dilluns, 16 d'abril de 2018 19:45
AddThis Social Bookmark Button

NOVETAT - Conservation Biology acaba de publicar l'article d'Akçakaya i col·laboradors on s'aborda una manera de definir què s'entén per "èxit de recuperació" d'una espècie, terme sovint difús i poc concret, per encàrrec de la UICN.Els autors proposen una definició d'espècie totalment recuperada que posa l'èmfasi en la viabilitat, funcionalitat ecològica i representativitat. I defineixen quatre paràmetres mesurables que permetin quantificar el grau de recuperació:

 


1. Llegat de conservació (demostració dels esforços de conservació fins a la data de l'avaluació)
2. Dependència de la conservació (dependència de l'espècie de les accions de conservació)
3. Guanys de conservació (quantificació dels guanys esperats derivats de les accions de conservació a mitjà termini)
4. Potencial de recuperació (especificació dels requeriments per atènyer una recuperació plausible a llarg termini.Aquests quatre elements de la mètrica de la conservació s'espera que incentivin la consecució d'objectius de conservació ambiciosos i demostrables. Els autors posen un exemple d'un vertebrat, un invertebrat, una planta llenyosa i una d'herbacia. La iniciativa forma part de l'encàrrec de la UICN, de l'any 2012, per tal d'establir una Llista Verda d'Espècies.


Més informació

  • H. Resit Akçakaya, Elizabeth L. Bennett,Thomas M. Brooks, Molly K. Grace, Anna Heath, Simon Hedges, Craig HiltonTaylor, Michael Hoffmann, David A. Keith, Barney Long, David P. Mallon, Erik Meijaard, E.J. Milner‐Gulland, Ana S.L. Rodrigues, Jon Paul Rodriguez, P.J. Stephenson, Simon N. Stuart & Richard P. Young (2018). Quantifying species recovery and conservation success to develop an IUCN Green List of Species. Conservation Biology -First published: 26 March 2018. Enllaç https://doi.org/10.1111/cobi.13112 [Accés obert]
Darrera actualització de dilluns, 16 d'abril de 2018 19:55
 
Projecte de restauració de l'abocador de Garraf Imprimeix
dilluns, 16 d'abril de 2018 08:59
AddThis Social Bookmark Button

E. Badia i J.M. Tost durant la presentació del projecte (Foto: AMB)

 

S'acaba de presentar el nou projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de restauració de la Vall de Joan, indret del Massís de Garraf que ha acollit les escombraries de la ciutat de Barcelona des de fa dècades.

 

Els treballs de restauració, que van iniciar-se el 2001 - en els 20.000 m2 que corresponen a Gavà -  van quedar aturats el 2010 per falta d'aportació de fons. La zona que resta per restaurar ocupa unes 40 Ha, totes dins del terme municipal de Begues. Amb l'aprovació per part de l'AMB del nou projecte bàsic es millora la proposta paisatgística anterior, així com la naturalització de l'espai, a l'hora que suposa també una reducció dels costos d'execució. El pressupost total és de 27,7  M€.

 

Es tracta d'una obra d'envergadura, on s'hauria de poder assajar una restauració ecològica a gran escala, incloent-hi la gestió de la flora.  El text de la notícia de l'AMB destaca que "la forma plana del relleu a la part superior permetrà el pas de fauna i la naturalització de l'indret, implicarà la integració d'espècies d'alt valor ecològic i un increment de la biodiversitat. Aquest procés farà d'aquest antic abocador un espai singular, un altiplà de prats dins l'accidentada topografia del massís del Garraf, com a testimoni geogràfic del servei que va prestar  a l'àrea metropolitana de Barcelona".

 

Aquesta notícia, però, no deixa de ser força redundant amb la difosa el passat 19 de novembre.

 

Més informació:

Notícia AMB 12/4/18 - Web AMB

Notícia 19/11/17 - El Punt/Avui

Darrera actualització de dilluns, 16 d'abril de 2018 09:11
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL