TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 55 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Suspès el Pla de Protecció del Montseny Imprimeix
divendres, 17 de febrer de 2017 14:42
AddThis Social Bookmark Button

El riu Tordera al cor del Parc Natural del Montseny (Foto: Viquipèdia)

 

 

 

Segons que informa Nació Digital, el Tribunal Suprem ha anul·lat el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc natural del Montseny aprovat l'11 de desembre de 2008 pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. La sentència ha resolt en contra dels interessos de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que havien presentat recurs contra una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de l'any 2015 favorable a la societat Polígon Industrial Can Sedó, SL, vinculada a l'explotació hidroelèctrica del pantà de Santa Fe, a Fogars de Montclús i que l'any 2012 havia presentat un recurs contenciós contra l'aprovació del nou Pla.

 

Més informació

 
XI Seminari sobre patrimoni natural de la Garrotxa Imprimeix
dimarts, 14 de febrer de 2017 15:06
AddThis Social Bookmark Button

Tal com hem anunciat a la nostra agenda, la Delegació de la Garrotxa de la ICHN organitza el XI Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa que se celebrarà a Olot aquest proper dissabte dia 18. La jornada començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a quarts de 7 de la tarda i les sessions tindran lloc a la sala-teatre "Pere Serrat" de ELS CATÒLICS situada al carrer Clivillers, 7 d'Olot.

 

 

Les comunicacions corresponents a la flora són:

 

 

10:15 Avaluació sobre l’estat actual dels boscos madurs de la Garrotxa
Joan Montserrat (Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa)


10:40 Balanç del projecte Life Taxus de conservació del teix a Catalunya
Antònia Caritat (Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya)


11:05 Aportacions al catàleg florístic de la Garrotxa
Xavier Oliver (Delegació de la Garrotxa de la ICHN) i Neus Villegas


11:30 Crisi en la gestió dels espais naturals protegits de la Garrotxa
Josep Maria Mallarach


Més informació

Darrera actualització de dimarts, 14 de febrer de 2017 15:16
 
Convocats els premis BBVA de conservació Imprimeix
dilluns, 13 de febrer de 2017 13:22
AddThis Social Bookmark Button

 

 

S'ha convocat la XII edició dels premis BBVA a la Conservació de la Biodiversitat que inclouen tres modalitats (Actuacions en Conservació de la Biodiversitat a Espanya, a Llatinoamèrica i a la Difusió del coneixement en Conservació de la Biodiversitat), oberta fins al dia 31 de març.

 

Més informació

 
Xavier Sans, nou director de l'IRBio Imprimeix
divendres, 10 de febrer de 2017 11:09
AddThis Social Bookmark Button

El proppassat dia 7, el Professor F. Xavier Sans va prendre possessió  del càrrec de director de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBio), en un acte celebrat al rectorat de la Universitat. F.X. Sans va ser elegit en substitució de l'anterior director, Dr. Àlex Aguilar, que havia estat nomenat vicerector de la UB.

 

El Dr. F. Xavier Sans dirigeix el Grup de Recerca Consolidat Ecologia dels Sistemes Agrícoles i és expert en biologia i dinàmica de poblacions vegetals d’espècies arvenses i invasores.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: IRBio


 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 10 de febrer de 2017 11:20
 
Descoberts els gens de les plantes carnívores Imprimeix
dilluns, 6 de febrer de 2017 21:48
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la UB, més de 140 anys després que Darwin publiqués el llibre Insectivorous plants (Plantes insectívores), un equip internacional ha identificat els canvis genètics que han permès l’adaptació a la dieta carnívora en algunes plantes, tal com revela un treball en què participen els doctors Julio Rozas, Pablo Librado i Alejandro Sánchez-Gracia, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona.

 

El catedràtic Julio Rozas, de la Facultat de Biologia i de l'IRBio, amb el seu equip investigador (Foto: UB)

 

 

 

Adaptar-se a sòls pobres en nutrients amb una dieta carnívora i sobreviure és un procés evolutiu que s’ha repetit de manera independent en diverses espècies, a partir d’un mateix conjunt de gens i proteïnes. Així ho constata el treball publicat a la revista Nature Ecology & Evolution, coordinat per Mitsuyasu Hasebe i Kenji Fukushima (Institut Nacional de Biologia Fonamental, Japó),  Shuaicheng Li (Universitat de la Ciutat de Hong Kong, Xina) i Victor A. Albert (Universitat de Buffalo, Estats Units).

 

Els experts han seqüenciat el genoma de la planta Cephalotus follicularis, una espècie originària d’Austràlia que té ben diferenciades les fulles insectívores —unes trampes en forma de gerra per atrapar insectes— de les fulles no insectívores (com les de la resta de plantes). El genoma d’aquesta espècie —la segona planta carnívora amb l’ADN seqüenciat, després de la Utricularia gibba— és relativament gran, i està format per 1,6 Gbp, que és gairebé la meitat del genoma humà. En total, els investigadors hi han identificat més de 36.000 gens.

 

«Segons els resultats, les fulles que atrapen insectes han adquirit noves funcions enzimàtiques: la quitinasa bàsica, que trenca la quitina (el principal component de l’exosquelet dels insectes), i la fosfatasa àcida púrpura, que allibera els grups fosfat de les molècules i ajuda a mobilitzar el fòsfor de les preses», detalla Rozas, que és director del Grup de Recerca de Genòmica Evolutiva i Bioinformàtica a la Universitat de Barcelona, integrat en la plataforma Bioinformatics Barcelona (BIB).

 

 

Més informació

  • Notícia 6/2/2017 - Web UB
  • Article original : K. Fukushima, X. Fang, D. Alvarez-Ponce, H. Cai, L. Carretero-Paulet, C. Chen, T. Chang, K. M. Farr, T. Fujita, Y. Hiwatashi, Y. Hoshi,  T. Imai, M. Kasahara, P. Librado, L. Mao, H. Mori, T. Nishiyama, M. Nozawa, G. Pálfalvi, S. T. Pollard, J. Rozas, A. Sánchez-Gracia, D. Sankoff, T. F. Shibata, S. Shigenobu, N. Sumikawa, T. Uzawa, M. Xie, C. Zheng, D. D. Pollock, V. A. Albert, S. Li, M. Hasebe. «The pitcher plant Cephalotus genome reveals genetic changes associated with carnivory». Nature Ecology & Evolution, febrer de 2017.
Darrera actualització de dilluns, 6 de febrer de 2017 22:01
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL