Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 5 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
22/5: Dia Internacional de la Biodiversitat Imprimeix
divendres, 17 de maig de 2019 08:41
AddThis Social Bookmark Button

El proper dia 22 de maig se celebra novament el Dia Internacional de la Biodiversitat, enguany sota el lema "La nostra biodiversitat, el nostre aliment, la nostra salut". El CBD ha produït una sèrie de materials (vídeos, diapositives, textos, missatges-model, etc.) que poden ser útils en campanyes de sensibilització, que enllacem a sota.

 

Més informació

 
Nova Llei de Biodiversitat, a Andorra Imprimeix
dimecres, 15 de maig de 2019 09:22
AddThis Social Bookmark Button

 

Fa unes setmanes s'ha publicat al diari oficial andorrà la nova Llei 7/2019 de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, que té la particularitat que és de l'únic territori dels Països Catalans que no està sotmès a l'entramat normatiu de la Directiva Hàbitats i, per tant, del dret que emana de la UE.

 

Destaquem, al títol II, el desenvolupament de l’Estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra i la creació de la Comissió de Coordinació i Desenvolupament de l’Estratègia (CENBA), com a òrgan consultiu i de coordinació entre el Govern, els comuns i la societat civil.

 

Al títol III s'estableixen els principis d’actuació a adoptar en la conservació de la biodiversitat (s'hi inclou tant en l’àmbit genètic com en el de les espècies, i també dels hàbitats prioritaris) i algunes mesures específiques, com ara la possibilitat de regular l'ús de  productes químics per protegir els insectes pol·linitzadors o la creació d’un sistema informàtic de recopilació de les dades referents a la biodiversitat.

 

També s’estableixen i es regulen les categories d’espècies en funció del seu respectiu règim de conservació, que seran establertes pel Govern, amb l’informe previ de la CENBA, estableix per via reglamentària els nivells de protecció de les espècies, que tindran les condicions (i) d’espècie protegida, (ii) amenaçada, (iii) en perill d’extinció o (iv) extingida. Aquestes categories són acumulatives, i cadascuna pressuposa la classificació en la o les anteriors. Les qualificacions esmentades es poden aplicar tant a espècies com a subespècies, varietats o poblacions concretes, o bé a totes les espècies d’un determinat grup taxonòmic.


Més informació

Darrera actualització de dimecres, 15 de maig de 2019 09:40
 
Informe IPBES sobre biodiversitat: l'original Imprimeix
dijous, 9 de maig de 2019 15:27
AddThis Social Bookmark Button

 

Aquests dies, la premsa generalista s'ha fet ressò de la publicació de l'informe d'un grup de Nacions Unides sobre el declivi de la biodiversitat. Per tal de facilitar l'accés a la font primària, us deixem l'enllaç a la nota de premsa original completa de la Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES, creat el 2013, vegeu Notícia al Portal BioC), que conté els resums sectorials, les fotografies, i els enllaços a documents més detallats.

El document pot facilitar arguments i dades de fàcil comunicabilitat amb la societat en general. El propi informe suggereix el tractament periodístic, amb els adjectius i fets-clau:

  • Nature’s Dangerous Decline ‘Unprecedented’
  • Species Extinction Rates ‘Accelerating’
  • Current global response insufficient;
  • ‘Transformative changes’ needed to restore and protect nature;Opposition from vested interests can be overcome for public good
  • Most comprehensive assessment of its kind; 1,000,000 species threatened with extinction


Més informació

 
Conferència internacional sobre legislació de Vida Silvestre Imprimeix
dimecres, 8 de maig de 2019 17:10
AddThis Social Bookmark Button

 

Els propers dies 3 i 4 de juny de 2019, tindrà lloc a Barcelona, la 19th International Wildlife Law Conference (IWLC-19). El congrés l’organitza la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, juntament amb el  Institute for Biodiversity Law and Policy of Stetson University College of Law. Reunirà a diversitat de professionals del món de la conservació de la del medi ambient: científics, advocats, personal del sector públic, i també estudiants.



Més informació

Darrera actualització de dimecres, 8 de maig de 2019 17:15
 
Novetat: volum 16 (3) de Flora Iberica Imprimeix
dimecres, 24 d'abril de 2019 13:49
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de veure la llum el volum X‎VI (III) de Flora Iberica, que conté una esperada part de les Compostes, amb la qual es clou aquesta família, editat, entre d'altres per Carles Benedí, Toni Buira i M. Benito Crespo i amb data de 2019 al Dipòsit Legal.



Un bon grapat de gèneres tenen autors de centres de recerca dels Països Catalans (com M.Á. Alonso, M.B. Crespo i A.Juan, d'Alacant; J. Güemes, de València;  J. Pedrol de Lleida i C. Benedí, M. Galbany, S. Herrando-Moraira, N. Montes, L. Sàez i I. Soriano, de Barcelona), que posen de manifest la contribució a  l'estudi d'aquesta família tan extensa i complexa.



La clau general de la família ha estat lleugerament retocada i ara apareix en el format definitiu. Segons que informa C. Aedo en la introducció, amb aquest volum "s'han estudiat 188 de les 189 famílies presents a la Península Ibèrica, que fa un total de 1125 gèneres i 5646 espècies (6021 tàxons si hi comptem els infraespecífics)"



Més informació

  • Benedí, C., A. Buira, E. Rico, M.B. Crespo, A. Quintanar & C. Aedo (eds.) (2019). Flora Iberica, vol. XVI (III). Real Jardín Botánico- CSIC, Madrid.
  • Notícia de la publicació - Web del CSIC
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL