Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 8 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
NOVETAT: Guia del Jardí de la UB Imprimeix
divendres, 26 de maig de 2023 15:00
AddThis Social Bookmark ButtonEdicions de la Universitat de Barcelona acaba de publicar la Guia botànica del jardí Ferran Soldevila de la Universitat de Barcelona de la qual són autors Cèsar Blanché i Vergés i Ramon Maria Masalles i Saumell.Amb un pròleg d'Agustí Alcoberro, vicerector de la universitat, la guia recull un catàleg de les prop de 250 plantes vasculars que hi ha al jardí organitzades en forma de fitxes, cada una de les quals inclou: el nom científic i el popular (en català, castellà, francès i anglès); una breu descripció morfològica acompanyada de fotografies; la distribució geogràfica i l’ecologia; una indicació del període de floració i fructificació i, en molts casos, dades sobre els seus usos i algun apunt històric. El llibre també conté índexs de noms científics i de noms en català, un glossari i, dins de la solapa, un plànol detallat que, a més de permetre localitzar i identificar les plantes tot passejant pel jardí, ofereix informació sobre la flora i les visites guiades a l’Edifici Històric.


Format: 17 x 23 cm
Pàgines: 200
ISBN: 978-84-9168-818-1
Data d’edició: 2023

Presentació: 20/6/2023 - Jardí de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona - Enllaç

  • Més informació i pdf de mostra - enllaç
Darrera actualització de divendres, 9 de juny de 2023 11:24
 
Seguiment 2023 de Delphinim bolosii Imprimeix
dimarts, 2 de maig de 2023 08:53
AddThis Social Bookmark Button

Aquests primers dies de maig, la Dra. Maria Bosch ha reprès els censos de control de les poblacions de Delphinium bolosii de les quals el BioC fa el seguiment, a les comarques del Priorat i de La Noguera. Les dades de 2023 són particularment rellevants perquè recullen l'evolució de les poblacions en les presents condicions de sequera.

 

En general s'aprecia una bona emergència de les rosetes foliars, que han persistit gràcies als òrgans subterranis, mentre que ha disminuït força el nombre i dimensions de vares florides. Caldrà verificar la resposta de l'esperó de Bolòs en funció de la meteorologia de la resta de primavera i principis d'estiu, que determinarà la producció final de granes que contribueixin a la propera generació.

Darrera actualització de dimarts, 2 de maig de 2023 09:03
 
Seguiment demogràfic de Delphinium bolosii al Parc Natural de Sant Llorenç Imprimeix
dimecres, 18 de gener de 2023 09:36
AddThis Social Bookmark Button

Captura de pantalla de la presentació al Canal You Tube


El dimarts 22 i el dimecres 23 de novembre de 2022 va tenir lloc, a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet, la X Trobada d’Estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. S'hi va compartir informació sobre els estudis, actuacions i recerques fetes a l’entorn del Parc Natural durant els darrers cinc anys.

El BioC hi va ser present amb la comunicació:

"Seguiment demogràfic de l’esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, 10 anys després de la seva retrobada" de la qual són autors conjuntament els següents membres del BioC i del Servei de Gestió d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona Maria Bosch, Antoni Mampel, Iseta Bachs, Daniel Pons, David Carrera & Cèsar Blanché.


La comunicació va ser presentada per Maria Bosch i pot recuperar al canal YouTube.


Més informació

Darrera actualització de dimecres, 18 de gener de 2023 09:51
 
Presentació de dades de CromoCat 2022 Imprimeix
dimecres, 18 de gener de 2023 09:18
AddThis Social Bookmark Button

El proppassat mes de desembre de 2022, els membres del BioC Joan Simon i Cèsar Blanché van presentar l'informe anual de captura de dades per al mòdul CromoCat del Banc de Dades de Biodiversitat que dirigeix el Prof. F.X. Font (UB).

Enguany s'han aportat 2583 nous registres de CromoCat (nombres cromosòmics), incloent-hi dades genètiques i registres bibliogràfics. El total de registres acumulats a CromoCat a data d'avui és de 67.103 registres, sobre un total de 5.951 tàxons de flora dels Països Catalans, que es poden consultar des del Portal del Banc de Dades de Biodiversitat (BDBC) i, ben aviat, des d'un repositori específic des del BioC. 
Oferta de seguiment de flora amenaçada Imprimeix
dilluns, 5 de setembre de 2022 15:01
AddThis Social Bookmark Button

 

A l’Institut Botànic es duu a terme el projecte LIFE MedCliffs, per estudiar les plantes invasores als penya-segats de la Costa Brava, i veure com poden afectar les espècies endèmiques Limonium tremolsii, L. geronense i Seseli farrenyi (podeu trobar més informació a la pàgina web del projecte i en un vídeo divulgatiu).

 

El projecte fa una crida a partir de l’any a voluntaris que vulguin participar en fer un seguiment de trams, que ja estan posats a la pàgina web de Flora Catalana. La idea és fer un seguiment d’un tram d’un km dos cops l’any i anotar una sèrie de camps (àrea d’ocupació, numero d’individus juvenils/ reproductors/ senescents...) de 33 espècies invasores (no totes per això estaran en tots els trams). Aquí hi ha un vídeo divulgatiu. La  com a voluntaris es fa a traves de Flora Catalana Apadrina un transecte (LIFE Medcliffs) | Flora Catalana. I les dades s’agafaran a traves del projecte de inaturalist https://www.inaturalist.org/projects/life-medcliffs-xarxa-de-voluntaris. Fer-se voluntari inclou també rebre un curs online gratuït de 8 hores de Flora Catalana.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 6 de setembre de 2022 12:32
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL