Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Portal de Biologia de la Conservació de plantes
Homenatge a Pere Montserrat, a Mataró PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 22 de gener de 2018 09:53
AddThis Social Bookmark Button

El proper dijous dia 25 tindrà lloc a Mataró un acte d'homenatge a Pere Montserrat, que ens va deixar l'any passat.

 

L'acte serà presentat pel seu fill, Josep M. Montserrat, director del Jardí Botànic de Barcelona, que introduirà els participants, Moisès Guardiola, Daniel Gómez i Federic Fillat.

La sessió serà a 2/4 de 8 del vespre, a la Fundació Iluro de Mataró

Darrera actualització de dilluns, 22 de gener de 2018 09:57
 
Nou blog de viatges botànics PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 2 de gener de 2018 11:54
AddThis Social Bookmark Button

Captura de pantalla del primer article del nou blog


Per donar la benvinguda al nou any 2018, el company Joan Pedrol, acaba de difondre l'anunci d'un nou blog anomenat "Viatges (de) botànics", amb caràcter divulgatiu i recreatiu. Segons l'autor, el blog "vol donar a conèixer escrits de botànics ‒o sobre botànics‒, llibres i diaris de viatges principalment, que ens atansen a la visió que alguns d’ells ens han deixat dels recorreguts, vivències, plantes i paisatges que s'han trobat, en ambients geogràfics molt diversos, mentre es dedicaven a l'estudi de la diversitat del món vegetal".

 

La primera contribució al bloc, publicada amb data 29 de desembre de 2017, es fa ressò del viatge de Bentham als Pirineus ("George Bentham, un jove anglès esdevé botànic (Pirineus, 1825)" - enllaç)

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 2 de gener de 2018 12:09
 
La Flora española de Josep Quer, revisitada PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 19 de desembre de 2017 17:32
AddThis Social Bookmark Button

Més de 250 anys després que fou escrita, un equip d'investigadors del Jardí Botànic de Madrid, entre els quals Antoni Buira, sota la direcció de Carlos Aedo, ha publicat fa pocs dies a Willdenowia una revisió de la Flora española de Josep Quer.

 

Josep (Joseph) Quer, nascut a Perpinyà el 1695 i cirurgià de l'exèrcit de la monarquia borbònica espanyola fou nomenat Primer Profesor del Real Jardín Botánico i emprengué la publicació de la Flora española (1762-64), que acabà Casimiro Gómez Ortega anys més tard. L'obra, tot i que escassament original,  conté dades d'interès sobre la flora documentada fa tres segles i els autors ens fan un revisió que forneix dades interessants en conservació, com ara l'existència de plantes després rares o pressumptament extingides o l'entrada d'al·lòctones. Una bona part de les localitats recol·lectades prové dels territoris de la Corona d'Aragó. Es tracta d'un punt de partida que per a moltes dades florístiques constitueix la citació més antiga.

 

 

Més informació

  • Aedo C., Fernández-Albert M., Barberá P., Buira A., Quintanar A., Medina L. & Morales R. 2017: A botanical survey of Joseph Quer’s Flora españolaWilldenowia 47: 243–258. doi: https://doi.org/10.3372/wi.47.47308. Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 19 de desembre de 2017 18:00
 
Una nova espècie de Limonium gipsícola de les Terres de l'Ebre PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 24 de desembre de 2017 14:45
AddThis Social Bookmark Button

Holòtip de L. ilergabonum

 


Un equip investigador de la Universitat de València, la UAB i el CSIC acaba de publicar el descobriment d'una nova espècie de Limonium (Plumbaginaceae), L. ilergabonum sp. nov. La nova espècie és descrita d'una zona de guixos continentals de Flix (Ribera d'Ebre).

 

La nova espècie és morfològicament propera a L. hibericum, però presenta mixoploïdia  (2n = 18, 2n = 27), irregularitats pol·líniques i una única combinació pol·línico-estigmàtica (tipus B). El nou tàxon és interpretat pels autors com un poliploide relíctic apomíctic derivat d'avantpassats que encara no s'ha identificat.

 

 

Més informació


  • JAVIER LÓPEZ-ALVARADO, IRIS COBACHO, VICENTE J. ARÁN, MARCELA ROSATO, JOSEP A. ROSSELLÓ, LLORENÇ SÁEZ (2017). Limonium ilergabonum (Plumbaginaceae), a new species from northeastern Iberian Peninsula. Phyotaxa 331 (2)- 4 [DOI: http://dx.doi.org/10.11646/phytotaxa.331.2.4] - Enllaç a l'article
Darrera actualització de diumenge, 24 de desembre de 2017 15:09
 
Impacte econòmic dels Espais Protegits PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 13 de desembre de 2017 10:08
AddThis Social Bookmark Button

Segons una "càpsula d'informació" [sic] difosa ahir pel web de la Generalitat de Catalunya, un estudi en el que s’analitzaven 16 espais naturals, va revelar que aquests generen 192 milions d’euros anuals, en forma de valor afegit brut associat a activitats del sector serveis (un 83%), a la gestió dels propis espais (un 9%) i a activitats agrícoles (un 8%).

 

Els dos espais amb millor finançament, segons l'estudi són els dos parcs "que compten amb la intervenció activa" de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a l’ocupació, el conjunt d’espais naturals generaven 5.110 llocs de treball (3.909 empleats al sector serveis, 727 empleats en la gestió dels espais i 473 empleats a les activitats agrícoles).

 

La notícia cita com a font un estudi de l'any 2013 de l’Institut Cerdà, fet amb el finançament de l’obra social de La Caixa. De moment, no coneixem un estudi anàleg sobre el rendiment i l'efectivitat de les mesures de conservació en el global del sistema d'ENP, a part de l'avaluació de Mallarach et al. (2008), publicada a Treballs de la ICHN.

 

Més informació

 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL