Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Portal de Biologia de la Conservació de plantes
IV Jornades d'Etnobotànica a Artà PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 18 de febrer de 2008 17:52
AddThis Social Bookmark Button

De l'1 al 4 de maig de 2008, tindran lloc a Artà (Mallorca), les IV Jornades d'Etnobotànica en Llengua Catalana. Les anteriors Jornades van tenir lloc a Torrent (L'Horta, 2001), a Viladrau (Osona, 2004) i a Xixona (L'Alacantí, 2006). La inscripció hi és gratuïta però cal inscriure-s'hi formalment (fins al 17 de març). S'hi poden presentar comunicacions orals i en pòster (límit de tramesa de resums: 14 d'abril).

  • Més informació sobre programa, inscripció i resums:
jornadesetnobotaniques@gmail.com
 
Més serveis al Portal BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 16 de febrer de 2008 14:14
AddThis Social Bookmark Button
S’han afegit nous serveis, recursos i enllaços al Portal BioC de l’àmbit de la Biologia de la Conservació de Plantes, referits a programes de recerca en BCP, societats científiques, vídeos, publicacions, llistes amb fitxes consultables d’espècies amenaçades, i anuncis de congressos, que es podran enllaçar des d’ara a les pestanyes respectives del Portal.
 
Consulteu la relació de recursos i enllaços afegits, que és la següent:
Darrera actualització de dissabte, 16 de febrer de 2008 17:06
Llegiu-ne més...
 
V Reunió d'ECOFLOR a València PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 12 de febrer de 2008 00:20
AddThis Social Bookmark Button

Crònica de M. Bosch i M.C. Martinell

El passat 5 i 6 de febrer ha tingut lloc a València la V Reunió del grup de treball d’ecologia i evolució floral (ECOFLOR) , grup de treball que pertany a l’Asociación Española de Ecología Terrestre (AEET). L’esdeveniment s’ha desenvolupat al Jardí Botànic de València i els organitzadors han estat el Dr. Miguel Verdú (Centro de Investigaciones sobre Desertificación CSIC-UV-GV) i el Dr. Jaime Güemes (Jardí Botànic de València-UV).

Darrera actualització de dimarts, 12 de febrer de 2008 00:36
Llegiu-ne més...
 
Addenda del Libro Rojo PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 16 de febrer de 2008 01:37
AddThis Social Bookmark Button
 Segons que informa el Blog de la SEBCP, ha començat a distribuir-se a les llibreries l’Addenda 2006 del Libro Rojo y Atlas de Flora Vascular Amenazada de España, que recull els treballs finalitzats el 2005 corresponents al projecte AFA2 i que inclou tàxons que no van ser incorporats a l’edició inicial del Libro Rojo. Aquesta addició anirà seguida ben aviat d’una nova actualització amb més espècies, corresponents al projecte AFA3, acabat a finals del 2007.

Pel que fa a l’Addenda 2006 acabada de publicar, aquesta conté 35 noves fitxes (11 CR, 9 EN i 15 VU) i ha comptat amb la participació de 104 autors. Totalitza 95 pàgines i es pot trobar a les llibreries, amb idèntic format i a un preu de 10 €.
 
Us recordem que a l’apartat de recursos del Portal BioC, es pot enllaçar amb la versió pdf del volum principal del Libro Rojo, a través de la pàgina web del Ministerio de Medio Ambiente.
Darrera actualització de dissabte, 16 de febrer de 2008 01:43
 
Conservació de la diversitat genètica PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 9 de febrer de 2008 12:06
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de publicar-se el llibre Conserving Plant Genetic Diversity in Protected Areas, editat pel nostre company J. M. Iriondo (UPM), N. Maxted (University of Birmingham) i M. E. Dulloo (Bioversity International, Itàlia).

 Més enllà dels objectius de preservació d’espècies i d’ecosistemes, habituals en la conservació d’espais protegits, l’obra posa el focus en la necessitat de conservació de la diversitat genètica intraespecífica, sovint força ignorada. Aporta arguments de tipus pràctic com ara que el manteniment de la diversitat genètica és fonamental per a la seguretat alimentària i per a la provisió de matèries primeres d’origen vegetal i com la millor manera de conservar-la és als seus hàbitats naturals.

L’establiment de reserves genètiques a l’interior dels espais protegits es demostra com un sistema efectiu de mantenir paquets de diversitat genètica que ulteriorment poden ser emprats en la millora de les espècies conreades. El llibre presenta guies pràctiques de gestió que poden ser aplicades a la conservació de la diversitat genètica continguda en espècies parentals silvestres de les espècies conreades i una síntesi del paper que hi poden jugar els espais protegits i està adreçat a estudiants i investigadors en agronomia i ciències ambientals i per a conservacionistes professionals, gestors d’àrees protegides i responsables de l’administració i de les polítiques ambientals.


Més informació

 

Darrera actualització de dissabte, 9 de febrer de 2008 12:16
 
<< Inicia < Anterior 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL