Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Portal de Biologia de la Conservació de plantes
Unitats de conservació de rang supraespecífic com a eines PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 27 de març de 2019 16:15
AddThis Social Bookmark Button

La revista Global Ecology and Conservation acaba de publicar en línia un article de M. Bosch et al., investigadors del BioC, de la UV i d'Igniagreen on s'aborda si hi ha una escala de conservació per damunt de l'espècie, que, almenys en alguns casos, pugui entendre millor les relacions entre tàxons molt estretament relacionats entre si, sovint situats sota la gestió de diverses administracions territorials.

Segons el resum de l'article, l'abordatge a una escala regional és l’origen de múltiples decisions de conservació disfuncionals. Aquestes inclouen categories d’avaluació de riscos UICN inapropiades i conseqüències derivades: poca eficàcia en l’assignació de fons públics i privats o la repetició d’actuacions / instal·lacions innecessàries. Les dades proporcionades per l’estudi revisat d’un grup d'esperons del W Mediterrani (Delphinium ser. Fissa), que inclouen noves dades sobre demografia, modelització de nínxols, diversitat genètica i filogeografia, han contribuït a una nova i més àmplia anàlisi de les causes d’amenaça. Tot i que les regulacions actuals de la Llista Vermella de la UICN no permeten avaluacions a nivells superiors al rang específic, la informació aportada suggereix que, en alguns casos, aquest podria ser un millor enfocament per a la planificació i acció  de conservació de la biodiversitat amb sòlides bases científiques.




Més informació

  • Bosch, M., Herrando-Moraira, S., del Hoyo, A., López-Pujol, J., Massó, S., Rosselló, J.A., Simon, J., Blanché (2019) - New conservation viewpoints when plants are viewed at one level higher. Integration of phylogeographic structure, niche modeling and genetic diversity in conservation planning of W Mediterranean larkspurs, Global Ecology and Conservation 2019, doi:https://doi.org/10.1016/j.gecco.2019.e00580.
 
Traspàs de funcions de Natura 2000 a l'Aran PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 11 de març de 2019 17:00
AddThis Social Bookmark Button

En reunió tinguda avui a la Vall d'Aran, el Govern traspassa la gestió dels espais naturals protegits al Conselh Generau d'Aran. L’acord inclou la transferència de 102.500 euros anuals per a actuacions de conservació en els espais naturals protegits (Xarxa Natura 2000 i PEIN) i ampliar els mitjans personals per dur-les a terme



Segons que informa Món Planeta, el Govern ha aprovat el decret que oficialitza el traspàs de funcions i serveis de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d’Aran en matèria de gestió d’espais naturals protegits al territori de l’Aran. El decret dona compliment a la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d’Aran, que estableix que correspon al Consell General d'Aran la gestió de tots els espais limitats a l'àmbit territorial d'Aran, la potestat per declarar les figures de protecció i delimitació d'espais, la gestió i la vigilància de la Xarxa Natura 2000 i de tots els espais protegits declarats en el seu territori, i la participació per aprovar els mapes del paisatge i elaborar un catàleg del paisatge en el seu àmbit territorial.

 

Més informació

 
Més de 500.000 visitants al PN Aigüestortes-St Maurici PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 18 de febrer de 2019 15:21
AddThis Social Bookmark Button

7 d'agost de 2018: afluència de jeeps-taxi al llac de Sant Maurici del PN (Foto: C. Blanché)

 

Segons que informa el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, s'han registrat 552.014 visitants l’any 2018. Aquest valor, que podria ser preocupant pel que significa de sobrefreqüentació i de possible impacte sobre la biodiversitat que ha de protegir el parc, duu, a la notícia del web gencat.cat, el subtítol "Aquestes xifres situen l’únic Parc Nacional català com un dels grans destins de turisme als Pirineus".

 

Cal recordar que el Pla d'Ús Públic del Parc, que es va redactar com a resposta a l'alerta per l'excés de visitants, havia identficat 299.658 visitants l'any 2012.


Més informació

Darrera actualització de dilluns, 18 de febrer de 2019 15:32
 
Nova Guia UICN per a gestió d'invasores en illes PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 6 de març de 2019 08:36
AddThis Social Bookmark Button

La UICN acaba de distribuir les Guidelines for invasive species planning and management on islands, que disposa de versió espanyola, descarregable gratuïtament des del web de la UICN.

 

Editada per Alan Tye, aquesta guia és el resultat de nombroses consultes a organismes internacionals i conté múltiples recomanacions per a la planificació d'actuacions de gestió, que, de fet, no són aplicables només a la casuística insular, sinó que moltes són extrapolables a la problemàtica continental.

 

Més informació

  • UICN (2019). Guía para la planificación y gestión de especies invasoras en islas. Cambridge, UK i Gland, Suissa: UICN. viii + 43pp - https://doi.org/10.2305/IUCN.CH.2018.15.es
 
S'amplia el Parc Nacional de Cabrera PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 2 de febrer de 2019 11:29
AddThis Social Bookmark Button

 

Aquest divendres passat, el consell de ministres espanyol ha aprovat l'ampliació del Parc Nacional de l'illa de Cabrera. La decisió suposa augmentar la superfície protegida de 10.021 hectàrees a 90.800, que multiplica per deu l'extensió marítima protegida.

L'acord prové d'una proposta d'ampliació parteix d'una iniciativa de l'entitat conservacionista Oceana i d'un procés de participació ciutadana dels governs balear i espanyol.



Més informació

Darrera actualització de dissabte, 2 de febrer de 2019 11:33
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL