Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Portal de Biologia de la Conservació de plantes
Informe IPBES sobre biodiversitat: l'original PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 9 de maig de 2019 15:27
AddThis Social Bookmark Button

 

Aquests dies, la premsa generalista s'ha fet ressò de la publicació de l'informe d'un grup de Nacions Unides sobre el declivi de la biodiversitat. Per tal de facilitar l'accés a la font primària, us deixem l'enllaç a la nota de premsa original completa de la Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES, creat el 2013, vegeu Notícia al Portal BioC), que conté els resums sectorials, les fotografies, i els enllaços a documents més detallats.

El document pot facilitar arguments i dades de fàcil comunicabilitat amb la societat en general. El propi informe suggereix el tractament periodístic, amb els adjectius i fets-clau:

  • Nature’s Dangerous Decline ‘Unprecedented’
  • Species Extinction Rates ‘Accelerating’
  • Current global response insufficient;
  • ‘Transformative changes’ needed to restore and protect nature;Opposition from vested interests can be overcome for public good
  • Most comprehensive assessment of its kind; 1,000,000 species threatened with extinction


Més informació

 
Conferència internacional sobre legislació de Vida Silvestre PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 8 de maig de 2019 17:10
AddThis Social Bookmark Button

 

Els propers dies 3 i 4 de juny de 2019, tindrà lloc a Barcelona, la 19th International Wildlife Law Conference (IWLC-19). El congrés l’organitza la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, juntament amb el  Institute for Biodiversity Law and Policy of Stetson University College of Law. Reunirà a diversitat de professionals del món de la conservació de la del medi ambient: científics, advocats, personal del sector públic, i també estudiants.



Més informació

Darrera actualització de dimecres, 8 de maig de 2019 17:15
 
Nova edició del Llibre Blanc: "Natura, ús o Abús" PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 23 d'abril de 2019 15:55
AddThis Social Bookmark Button




Passats més de quaranta anys de la primera edició (1976) de "Natura, ús o Abús (Llibre Blanc de la Gestió de la Natura") i trenta de la segona edició, corregida i enterament actualitzada el 1988, l'Institut d'Estudis Catalans acaba de treure'n una tercera edició, en format electrònic, embrió de futurs debats.

El Llibre blanc s’ha convertit en un referent en el món de la gestió i la conservació del patrimoni natural i en una eina imprescindible per a la comunitat científica. Considerat la primera gran diagnosi ambiental de Catalunya, ha estat utilitzat pels diversos governs com a base per a la redacció del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). El projecte, coordinat per per Ramon Folch, Josep Peñuelas, David Serrat i Josep Germain inclou trenta-tres articles de setanta-tres autors i autores de referència, que s’aniran publicant progressivament. També es poden consultar els PDF de les dues edicions anteriors, gràcies a la col·laboració de la Fundació Carulla i l’Editorial Barcino.

El capítol de flora i funga ha estat a càrrec dels membres del GReB Cèsar Blanché (BioC, UB) i de Llorenç Sàez (UAB)



Mes informació

  • Sumari i accés al llibre - Web de Natura: Ús o Abús
  • Notícia 8/4/2019 - Web de l'IEC
  • Capítol de flora: Blanché, C. & L. Sàez (2019). Espècies protegides i amenaçades: flora i funga. In: R. Folch, J. Peñuelas, D. Serrat & J. Germain (coord.), Natura: Ús o Abús (2018). Institut d’Estudis Catalans, Barcelona. Llibre electrònic disponible a https://natura.llocs.iec.cat/ [23/04/2019]. 5.c.I : 1-56. ISBN: 978-84-9965-457-7. DOI: 10.2436/15.0110.22.22

 

Darrera actualització de dimarts, 23 d'abril de 2019 16:06
 
Novetat: volum 16 (3) de Flora Iberica PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 d'abril de 2019 13:49
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de veure la llum el volum X‎VI (III) de Flora Iberica, que conté una esperada part de les Compostes, amb la qual es clou aquesta família, editat, entre d'altres per Carles Benedí, Toni Buira i M. Benito Crespo i amb data de 2019 al Dipòsit Legal.



Un bon grapat de gèneres tenen autors de centres de recerca dels Països Catalans (com M.Á. Alonso, M.B. Crespo i A.Juan, d'Alacant; J. Güemes, de València;  J. Pedrol de Lleida i C. Benedí, M. Galbany, S. Herrando-Moraira, N. Montes, L. Sàez i I. Soriano, de Barcelona), que posen de manifest la contribució a  l'estudi d'aquesta família tan extensa i complexa.



La clau general de la família ha estat lleugerament retocada i ara apareix en el format definitiu. Segons que informa C. Aedo en la introducció, amb aquest volum "s'han estudiat 188 de les 189 famílies presents a la Península Ibèrica, que fa un total de 1125 gèneres i 5646 espècies (6021 tàxons si hi comptem els infraespecífics)"



Més informació

  • Benedí, C., A. Buira, E. Rico, M.B. Crespo, A. Quintanar & C. Aedo (eds.) (2019). Flora Iberica, vol. XVI (III). Real Jardín Botánico- CSIC, Madrid.
  • Notícia de la publicació - Web del CSIC
 
Les orquídies del Solsonès, en un nou llibre PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 d'abril de 2019 15:19
AddThis Social Bookmark Button

En el context de les publicacions que veuen la llum al voltant de Sant Jordi, acaba d'aparèixer Les orquídies del Solsonès.

 

Coordinat per David Guixé, David Giralt, Josep Nubiola, Gerard Bota i Enric Bringués, es tracta d'un projecte amb participació ciutadana  que va començar el 2011 i que fins el 2015 ha permès conèixer millor la biologia, la fenologia, la presència i la distribució comarcal de les espècies d’orquídies d'un territori relativament poc explorat de la Catalunya Central, que se suma a les iniciatives anàlogues que van florint en d'altres comarques catalanes.


Aquest volum és editat per la Institució Catalana d’Història Natural (Grup de Natura del Solsonès - Centre d’Estudis Lacetans)

 

 

 

Més informació

GUIXÉ, D.; GIRALT, D.; NUBIOLA, J.; BOTA, G.; BRINGUÉS, E. (eds.) (2019)
. Les orquídies del Solsonès. Solsona: Institució Catalana d’Història Natural: Grup de Natura del Solsonès - Centre d’Estudis Lacetans.

Darrera actualització de dimarts, 9 d'abril de 2019 15:24
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL