Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 27 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Mutualismes amb lepidòpters menys específics? Imprimeix
dissabte, 7 d'abril de 2018 12:09
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Albert Masó / UB

 


La creença que existeix una correspondència estrictíssima entre espècies d'insectes pol·linitzadors i les espècies de plantes a les quals presten serveis, si bé és certa en casos ben coneguts (i espectaculars), no és pas la norma general sempre i en tots els casos. Així es desprèn de la tesi doctoral d'Albert Masó (Ecología y evolución de los Papiionoidea del Paleártico Occidental) que s'ha presentat recentment a la Universitat de Barcelona.

 

El treball, amb una part de camp que ha dreçat inventaris de papallones i de plantes i una elaborada anàlisi posterior, ha servit per descartar que aquests lepidòpters mostrin una dependència determinista de la vegetació i, a més, que la composició específica de la vegetació tingui un caràcter predictiu respecte a la de la comunitat de papallones. Els resultats són rellevants per comprendre la comunitat mutualista en sentit més ampli que no pas ara i repensar algunes estratègies de conservació.

 

La hipòtesi que explicaria aquesta menor correspondència és que les plantes que estableixen un vincle funcional específic amb els lepidòpters, bàsicament les que serveixen d'aliment a las orugues monòfagues són molt poques.

 

Més informació

Darrera actualització de dissabte, 7 d'abril de 2018 12:28
 
Continua la pèrdua de biodiversitat, segons l'IPBES Imprimeix
dilluns, 26 de març de 2018 09:50
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Segons comunicat de premsa que acaba d'emetre's, l'IPBES (Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) de Nacions Unides reconeix que la pèrdua de biodiversitat continua sense aturar-se, després d'avaluar les dades de diverses regions, incloent-hi Europa.

 

Més informació

 

 

Darrera actualització de dilluns, 26 de març de 2018 09:55
 
El 40 % del Delta de l'Ebre pot desaparèixer el 2100 Imprimeix
dimecres, 14 de març de 2018 23:12
AddThis Social Bookmark Button

Imatge de satèl·lit presa el 31/1/2018 (Foto NASA)


Segons un article de la NASA publicat ahir, la regressió del Delta de l'Ebre a causa de la retenció de sediments pels pantans (fins a 187 preses a data d'avui), l'increment del nivell de mar, la subsidència terrestre i l'onatge, en relació directa amb el canvi global, pot atènyer una reducció del 40% de la superfície actual del delta abans de l'any 2100.

 

L'article es fa ressò d'un estudi de més abast en què s'han emprat tècniques modernes, aixi com imatges preses per l'agència nordamericana. Algunes espècies de flora del Delta de l'Ebre ja fa temps que figuren en diversos dictàmens de perill per desaparició física dels seus hàbitats, principalment de localitats de cotes baixes (1-2 m s.m.)

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 14 de març de 2018 23:42
 
Els arbres tropicals moren més de pressa Imprimeix
dimarts, 13 de març de 2018 17:58
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Segons que informa avui El Món, una combinació d'elements està fent augmentar la mortalitat dels arbres a les zones humides dels tròpics on, en algunes zones, estan morint el doble de ràpid que fa 35 anys. Aquest fet es desprèn d'un estudi de gran abast que ha examinat la salut dels arbres de la zona tropical de la Terra, d'Amèrica del Sud a Àfrica i al sud-est asiàtic i que ha estat publicat a la revista New Phytologist.

 

Més informació

  • McDowell, N., Allen, C. D., Anderson-Teixeira, K., Brando, P., Brienen, R., Chambers, J., Christoffersen, B., Davies, S., Doughty, C., Duque, A., Espirito-Santo, F., Fisher, R., Fontes, C. G., Galbraith, D., Goodsman, D., Grossiord, C., Hartmann, H., Holm, J., Johnson, D. J., Kassim, Abd. R., Keller, M., Koven, C., Kueppers, L., Kumagai, T., Malhi, Y., McMahon, S. M., Mencuccini, M., Meir, P., Moorcroft, P., Muller-Landau, H. C., Phillips, O. L., Powell, T., Sierra, C. A., Sperry, J., Warren, J., Xu, C. and Xu, X. (2018), Drivers and mechanisms of tree mortality in moist tropical forests. New Phytol. doi:10.1111/nph.15027 [Enllaç a l'article]
  • Notícia 13/3/2018 - Els arbres dels tròpics moren cada cop més ràpid - Món Planeta [Enllaç]
 
Convocats els premis BBVA Imprimeix
dilluns, 26 de febrer de 2018 11:37
AddThis Social Bookmark Button

 

S'han publicat les Bases de la convocatòria i els formularis de sol·licitud dels XIII Premis BBVA a la Conservació de la Biodiversitat 2018, al web de la Fundación BBVA.

 

En aquesta convocatòria es contemplen tres premis:

  • Actuaciones en Conservación de la Biodiversidad en España. Un premi dotat amb 250.000 euros, un diploma i un símbol artístic.
  • Actuaciones en Conservación de la Biodiversidad en el Mundo. Un premi dotat amb 250.000 euros, un diploma i un símbol artístic.
  • Difusión del Conocimiento y Sensibilización en la Conservación de la Biodiversidad en España. Un premi dotat amb 80.000 euros, un diploma i un símbol artístic.

El termini de presentació resta obert fins el dia 5 d'abril.

 

 

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 26 de febrer de 2018 11:46
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL