TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 14 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Noves estratègies de gestió de la biodiversitat Imprimeix
dilluns, 20 de novembre de 2017 11:01
AddThis Social Bookmark Button

La recent aprovació de l'Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya ha motivat dedicar la jornada anual de l'IRBio a la conservació i la gestió de la biodiversitat. Aquesta IV edició tindrà lloc el proper dia 11 de desembre sota el títol Noves estratègies en la gestió i conservació de la biodiversitat en el context del canvi global.

 

Els criteris de conservació i de gestió d'espècies, hàbitats i ecosistemes, la restauració ecològica, l'efectivitat de les accions en relació a la seva intensitat i durada, l'escala espacial i temporal dels organismes i dels processos que es pretén conservar i gestionar i el paper de la matriu són, entre altres, alguns dels aspectes més rellevants que es pretén discutir durant la jornada. La primera part de la Jornada pretén contextualitzar la problemàtica de la conservació i la gestió de la biodiversitat de la mà d'investigadors de prestigi, i mostrar les activitats de diversos grups de recerca de l'IRBio que treballen en sistemes terrestres i marins sotmesos a un fort impacte humà. La segona part permetrà conèixer les prioritats de l'acció de la Generalitat de Catalunya per conservar la natura i frenar la pèrdua de biodiversitat, i debatre amb investigadors i tècnics sobre els instruments necessaris per harmonitzar l'activitat humana i la conservació de la natura a Catalunya.

 

 

Més informació

Data: 11 de desembre del 2017
Hora: 9:30- 17:30h
Lloc: Aula Magna, Facultat Biologia. UB


  • Inscripció gratuïta (es poden presentar pòsters) i programa - Enllaç IRBio
Darrera actualització de dilluns, 20 de novembre de 2017 11:10
 
Homenatge a Pere Montserrat a Osca Imprimeix
dijous, 16 de novembre de 2017 16:46
AddThis Social Bookmark Button

 

El proper dia 27 de novembre tindrà lloc a Osca un acte d'homenatge a Pere Montserrat, traspassat el passat mes de febrer.

 

Intervindran en l'acte Miguel Gracia, President de la Diputació d'Osca, Yolanda Pueyo, directora de l'Instituto Pirenaico de Ecología (CSIC), Pilar Catalán, directora del Área de Ciencias Naturales del Instituto de Estudios Altoaragoneses, així com un dels fills de P. Montserrat i es projectarà un documental sobre l'homenatjat.

 

La conferència de l'acte duu per títol Pedro Montserrat, un ecólogo dedicado a los Pirineos, i anirà a càrrec de Francisco García Novo, catedràtic d'Ecologia de la Universidad de Sevilla.

 

Lloc i hora de celebració

  • Instituto de Estudios Altoaragoneses -  (Salón de actos de la Diputación Provincial de Huesca, C/ Porches de Galicia 2) Osca
  • 19:00 h
Darrera actualització de dijous, 16 de novembre de 2017 17:01
 
Xocolata i conservació Imprimeix
dijous, 9 de novembre de 2017 14:03
AddThis Social Bookmark Button

 

El diari The Guardian informava ahir de la iniciativa dels governs de Ghana i de Costa d'Ivori per tal d'aturar immediatament la deforestació desbocada denunciada fa unes setmanes pel mateix The Guardian. La investigació periodística va comprovar com la indústria del cacau estava destruint els seus boscos tropicals.

 

La pèrdua de més de 300.000 ha de selva tropical a Costa d'Ivori només l'any 2014 va fer salgtar totes les alarmes. El sistema que mena a la deforestació "en silenci" consisteix en autoritzar moltes petites explotacions, que al seu torn venen a majoristes locals, que acaben transferint la producció a empreses-pantalla i que, finalment, es ven a grans companyies com Mars, Nestle, Hershey’s o Godiva, entre d'altres, segons la notícia.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 9 de novembre de 2017 14:16
 
La inversió en conservació funciona Imprimeix
dilluns, 30 d'octubre de 2017 16:31
AddThis Social Bookmark Button

Segons un estudi de A. Waldron i col·laboradors,  acabat de publicar a Nature, els fons econòmics destinats a la conservació han redundat efectivament en la reducció del risc d'extinció de les espècies.

 

Les dades aportades indiquen que en els darrers 25 anys avaluats (1992-2003), la inversió total en conservació, a escala mundial, ha estat de 14.400 milions de dòlars. I que aquesta xifra d'inversió ha tingut un immens impacte en la reducció del declivi de la diversitat global, que els autors avaulen en un 29%.

 

 

Més informació

  • Anthony Waldron, Daniel C. Miller, Dave Redding,  Arne Mooers, Tyler S. Kuhn, Nate Nibbelink, J. Timmons Roberts, Joseph A. Tobias & John L. Gittleman (2017). Reductions in global biodiversity loss predicted from conservation spending . Nature (2017) doi:10.1038/nature24295
 
Novetats al Catàleg de Flora amenaçada de Balears Imprimeix
divendres, 27 d'octubre de 2017 08:47
AddThis Social Bookmark Button

NOVETAT LEGISLATIVA


 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB Núm 131 - 26 / octubre / 2017) acaba de publicar, només unes setmanes després de la publicació de la nova edició del Llibre Vermell (vegeu Notícia BioC 23/9/2017), la transformació de la informació científica que s'hi conté en l'actualització del Catàleg de flora amenaçada i protegida de les Illes. La resolució també inclou modificacions en el catàleg de fauna. Pel que fa a la fllora, concretament, els canvis afecten 52 espècies, amb un fort increment del grau de protecció:

 

  • Vuit espècies de plantes recollides en el Decret 75/2005 en la categoria sensible a l’alteració de l’hàbitat, categoria que va desaparèixer en la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat i que, en conseqüència es recataloguen en altres categories, segons l’estat d’amenaça actual.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que s’inclouen per primera vegada en el Catàleg en la categoria d’interès especial.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que canvien a la categoria d’especial protecció (grup A) perquè s’hi ha constatat un canvi en el grau d’amenaça.

 

A continuació, llistem els canvis i les espècies afectades:

 

 

Darrera actualització de divendres, 27 d'octubre de 2017 09:06
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL