Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
E-Opinió
AddThis Social Bookmark Button

Un espai d'opinió

BioC

 

Aquest espai d'E-Opinió resta obert a petits articles de reflexió o de comentari de notícies, dels membres del BioC o de persones que hi seran convidades. Seran forçosament breus, d'uns 4000 espais, a causa del poc espai disponible. Això no obstant, altres apartats del Portal podran incloure articles més llargs, documents científics, informes i altres textos de llargada més gran.

El contingut de les E-Opinions serà només responsabilitat del seu autor, però hi haurà la possibilitat d'afegir-hi comentaris que permetin contrastar criteris amb els lectors i obrir un espai de participació a totes les persones interessades




Avaluacions virtuals PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 15 de febrer de 2019 13:35
AddThis Social Bookmark Button

 

Avaluacions virtuals



Cèsar Blanché

 

 

 

Priorització virtual de prioritats de conservació - La informació solvent sobre l'estat de conservació d'espècies de flora es considera encara insuficient. El corol·lari esperat --segons els paràmetres clàssics de la nostra formació-- seria que cal més recerca per obtenir aquesta informació. Articles recents com el de Pelletier et al (2018) a PNAS obren al camí a una alternativa: l'avaluació virtual a través de protocols de predicció fets per aprenentatge automàtic de les màquines! De moment, a escala planetària... Però, es pot avaluar l’estat de conservació d’una espècie sense ni tan sols visitar o conèixer la població on viu?

 

 

Darrera actualització de divendres, 15 de febrer de 2019 17:37
Llegiu-ne més...
 
Treball de camp,en perill? PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 19 d'octubre de 2018 10:44
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Treball de camp, en perill?



Cèsar Blanché

 

 

 

L'obtenció d'informació biològica a partir de la recerca de camp és fonamental per a entendre l'efecte dels impactes humans sobre la natura i la manera de mitigar-los o d'evitar-los. Tanmateix, hom té la percepció que la importància relativa del treball de camp ha decaigut en les darreres dècades de manera apreciable, amb un previsible empobriment de les dades disponibles en conservació de la biodiversitat.

 

 

Darrera actualització de divendres, 19 d'octubre de 2018 12:52
Llegiu-ne més...
 
Drets de la Natura PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 26 de gener de 2018 12:53
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Els drets de la Natura



Cèsar Blanché

 


Alguns diran que és ben estrany atorgar personalitat jurídica a un recurs natural. Però no és pas més estrany que si en tenen els negocis familiars o les empreses” afirma el ministre de negociació de tractats de Nova Zelanda, Chris Finlayson, sobre la concessió de personalitat jurídica al riu Whanganui [InTheseTimes, 24/1/2018]. Les espècies poden tenir drets, com les persones?  El món natural necessita el seu propi projecte de llei de reconeixement de drets?.

 

 

Darrera actualització de divendres, 26 de gener de 2018 17:51
Llegiu-ne més...
 
155 PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 de gener de 2018 15:57
AddThis Social Bookmark Button

 

155



Cèsar Blanché

 



Les conseqüències de l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola a l'arquitectura jurídica de la Generalitat de Catalunya han arribat també a l'àmbit de la conservació de la biodiversitat.

 

 

Darrera actualització de divendres, 26 de gener de 2018 17:25
Llegiu-ne més...
 
Una nit al Parlament PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 23 de setembre de 2017 11:28
AddThis Social Bookmark Button

 

Una nit al Parlament



Cèsar Blanché


 

 

La mateixa nit del 6 de setembre, durant l’aprovació de la llei de referèndum, es discutia al Parlament la creació de l’Agència de Biodiversitat de Catalunya. A continuació resumim la crònica d’aquella nit de la biodiversitat (ningú no ho diria), que ha passat desapercebuda entre les excepcionalitats del moment: qui és qui i com es cuina aquesta llei.

 

 

Darrera actualització de dissabte, 23 de setembre de 2017 12:12
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL