Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
E-Opinió
AddThis Social Bookmark Button

Un espai d'opinió

BioC

 

Aquest espai d'E-Opinió resta obert a petits articles de reflexió o de comentari de notícies, dels membres del BioC o de persones que hi seran convidades. Seran forçosament breus, d'uns 4000 espais, a causa del poc espai disponible. Això no obstant, altres apartats del Portal podran incloure articles més llargs, documents científics, informes i altres textos de llargada més gran.

El contingut de les E-Opinions serà només responsabilitat del seu autor, però hi haurà la possibilitat d'afegir-hi comentaris que permetin contrastar criteris amb els lectors i obrir un espai de participació a totes les persones interessades




A propòsit de la Llei de Biodiversitat (1) PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 2 de març de 2008 23:53
AddThis Social Bookmark Button

A propòsit de la Llei de Biodiversitat (1)

Cèsar Blanché
 

Des del Portal del BioC, s’ha anat informant del procés d’aprovació de la Llei espanyola de Biodiversitat, finalment publicada al BOE del 14 de desembre de 2007. Ja han passat dos mesos llargs i podem començar a valorar el seu contingut i les conseqüències que ha de tenir per a la implantació de mesures efectives de conservació de la flora.

Darrera actualització de dissabte, 5 d'abril de 2008 19:46
Llegiu-ne més...
 
Les Tres Gorges de la Xina PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 1 de febrer de 2008 16:41
AddThis Social Bookmark Button

Les Tres Gorges de la Xina: enorme embassament ...   enormes conseqüències

Jordi López-Pujol

Una de les obres públiques més grans mai escomeses per l’home, i a la Xina possiblement només comparable a la Gran Muralla, és a punt d’esdevenir una realitat: l’embassament de les Tres Gorges. Una enorme paret de formigó al més llarg i cabalós dels rius xinesos, el Iang-Tsé, acabarà amb una tràgica història de terribles inundacions i milers de morts, alhora que produirà una ingent quantitat d’electricitat (la central hidroelèctrica annexa a la presa serà la més gran de tot el món) i convertirà el riu en la principal via fluvial de comunicació del planeta. La construcció de embassament, però, suposarà també enormes i greus conseqüències.

Darrera actualització de dilluns, 24 d'octubre de 2011 13:52
Llegiu-ne més...
 
Conservació concertada de flora i de monuments PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 13 de gener de 2008 00:41
AddThis Social Bookmark Button

 

Conservació concertada de flora i de monuments històrics

Cèsar Blanché

Segons l’associació ARBA, les obres de recuperació del fossat del castell d’Arévalo (Àvila) han provocat la destrucció de la població més nombrosa de Hohenackeria polyodon Coss. & Durieu (Umbelliferae) de l’estat espanyol. Hi hauria alguna manera d’incloure, de manera concertada, objectius de conservació de flora a les diverses iniciatives de conservació i de restauració de monuments històrics?

Castell d’Arévalo (Àvila)

Darrera actualització de dimecres, 27 de juny de 2012 13:40
Llegiu-ne més...
 
De molsa blanca i de pessebres... PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 15 de desembre de 2007 13:36
AddThis Social Bookmark Button

 

De molsa blanca i de pessebres...

Cèsar Blanché

Quan arriben les festes de Nadal,  es fan recurrents les preguntes que se’ns adrecen sobre si és permesa la recol·lecció de certes espècies vegetals amb destí a l’ornamentació de les llars, si es tracta d’espècies amenaçades o si es troben protegides. En general, parlem del grèvol, dels avets, de la molsa, del vesc… Enguany, la revista Mètode (Llimona & Masó, 2007) publica una alerta sobre la sobre-recol·lecció de la molsa blanca (Cladonia mediterranea), que és també recollida per la publicació Nat.

Darrera actualització de dilluns, 4 de febrer de 2008 09:01
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL