Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
E-Opinió
Estiu de foc PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de setembre de 2009 14:06
AddThis Social Bookmark Button

Estiu de foc

Cèsar Blanché

Un any més, l’estiu ens ha recordat la vulnerabilitat dels nostres ecosistemes mediterranis als incendis forestals. Si al juliol va ser als Ports i al País Valencià, hem acabat l’agost amb focs al Montgrí, passant pels habituals estralls estivals a Grècia o a Califòrnia.
 
Incendi forestal a la Comarca del Bages (Font : Catalunya Forestal, 2006 )
Darrera actualització de dimarts, 1 de setembre de 2009 18:17
Llegiu-ne més...
 
Contaminació lluminosa PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 13 de febrer de 2009 17:29
AddThis Social Bookmark Button
Contaminació lluminosa
 
M. Carmen Martinell
 
Entre els problemes mediambientals als quals ens enfrontem actualment, la contaminació lluminosa passa molts cops desapercebuda. Tanmateix, sols amb fer una ullada als mapes de la península Ibèrica  o del món  ens podem fer una idea de l’abast d’aquest fenomen, no exclusiu dels països més desenvolupats (és flagrant el cas de l'Índia). Podria pensar-se que està lligat exclusivament a les zones urbanes i industrials, però tal i com es pot observar als mapes, fins i tot a zones relativament allunyades dels nuclis urbanitzats, els nivells de lluminositat nocturna són més alts del que correspondria.
 

Darrera actualització de dimarts, 1 de setembre de 2009 13:34
Llegiu-ne més...
 
Conservació i política PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 30 de desembre de 2008 22:03
AddThis Social Bookmark Button
Conservació i política
 
Cèsar Blanché
 
En els últims anys s’ha anat incrementant l’atenció dels biòlegs de la conservació cap a la política, com a mitjà a través del qual es poden posar en pràctica les mesures de gestió derivades de la recerca que duem a terme. Es tracta d’un terreny certament relliscós, amb paranys com ara la tova supeditació a les directrius (i les subvencions!) de l’administració, la crítica irracional i/o ressentida o l’aïllament dels científics en torres d’ivori (ben inútils, per cert, per a la conservació efectiva de les espècies amenaçades). El proppassat 11 de desembre, la Societat per a la Biologia de la Conservació (SCB) presentava les seves recomanacions als membres de l’Equip Presidencial de Transició del president electe nordamericà Barack Obama. Com en tantes altres coses, els Estats Units obren camí…

 

 

Darrera actualització de dimecres, 31 de desembre de 2008 01:26
Llegiu-ne més...
 
Mutualismes amenaçats PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 15 de setembre de 2008 19:12
AddThis Social Bookmark Button
 
Mutualismes amenaçats
 
Cèsar Blanché
 
Fa algun temps (Blanché & Bosch, 2007) havíem constatat que les amenaces sobre els sistemes planta-pol•linitzador eren enunciades de manera relativament especulativa i que els resultats publicats eren poc concloents o, fins i tot, contradictoris. En els darrers mesos han apregut dues publicacions que aporten dades més precises dels efectes disruptius sobre els mutualismes provocats, respectivament,  per plantes invasores i per contaminants químics, que modifiquen l’atractivitat de les flors per als insectes.

Darrera actualització de dilluns, 15 de setembre de 2008 19:35
Llegiu-ne més...
 
Ecos de Blanes PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 6 de juny de 2008 01:06
AddThis Social Bookmark Button
Ecos de Blanes
 
Cèsar Blanché 
 
Els proppassats 2 i 3 de juny han tingut lloc a Blanes les I Jornades Catalanes de Conservació de Flora (enllaç al web de les Jornades) , una fita esperada per molts, que ha permès posar sobre la taula la potencialitat d’una nova etapa en aquest àmbit al nostre país si tots els agents implicats (administració, investigadors, tècnics, grups i associacions conservacionistes, etc.) som capaços d’aportar les nostres iniciatives a una causa comuna.
Logotip de les I JCCF, disseny de Richard Martin 
Darrera actualització de divendres, 6 de juny de 2008 01:28
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL