Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Noves dades cromosòmiques mediterrànies PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 24 de gener de 2012 19:22
AddThis Social Bookmark Button

La revista Flora Mediterranea acaba de publicar el seu volum 21, on s'inclou la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, que ja arriba al report núm. 1752 de dades cromosòmiques de plantes de la regió mediterrània. La sèrie és editada per G. Kamari, C. Blanché & S. Siljak-Yakovlev, en nom de la Comissió de Cariosistemàtica de la societat científica OPTIMA

Llegiu-ne més...
 
J. López-Pujol, al Corriere della Sera PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 12 de gener de 2012 15:02
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company del BioC, Jordi López-Pujol, va ser entrevistat ahir al prestigiós diari milanès Corriere della Sera, amb motiu de la seva recerca sobre la flora de la Xina. Amb el subtítol Un ricercatore catalano svela i segreti dei rifugi preistorici, la secció de ciència del rotatiu italià es fa ressò de les investigacions de J. López-Pujol durant la seva estada a la Xina, en particular els articles publicats a Mountain Research and Development i al Journal of Biogeography sobre els refugis d'endemismes de la flora xinesa.

Més informació

Entrevista 23/12/2011 - Corriere della Sera

Darrera actualització de dilluns, 16 de gener de 2012 16:52
 
Sergi Massó, nou becari a la UB PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 11 de gener de 2012 17:59
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company del BioC Sergi Massó ha obtingut una plaça de becari de docència i recerca (BDR) a la Secció de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB, on gaudirà d'un contracte de quatre anys per poder dur a terme la tesi doctoral, que serà dirigida pels Drs. Jordi López-Pujol (també membre del BioC i recentment incorporat també a la UB) i Roser Vilatersana (Institut Botànic de Barcelona).

S. Massó és llicenciat en Biologia i màster en Biodiversitat per la UB i ha col·laborat anteriorment amb el BioC en la recerca sobre diversitat cromosòmica de la flora catalana (CromoCat), en biologia reproductiva i de la conservació de Silene sennenii (tema sobre el qual va tractar el seu treball de màster experimental en Ciències farmacèutiques) així com en filogeografia de Carduncellus dianius (que va constituir el treball de fi de màster). Ha cursat una estada semestral a la Universitat Lliure de Brussel·les (vegeu notícia BioC) i, en l'actualitat està duent estudis sobre diversitat genètica i biogeografia de Dichoropetalum schottii i Stachys maritima, a la regió mediterrània, sota la direcció de Jordi López-Pujol.

 
Medalla de la F de Farmàcia a J. Molero i A. Rovira PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 13 de desembre de 2011 16:47
AddThis Social Bookmark Button



El Prof. J. Molero en el moment de rebre la medalla de la Facultat de Farmàcia, de mans del rector, Dídac Ramírez, del degà, Joan Esteva de Sagrera i del secretari, Carles Benedí (Foto: Premsa UB)

Avui, en el decurs de la festivitat patronal de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, els membres del BioC Julià Molero i Ana Rovira han rebut la Medalla de la Facultat de Farmàcia, en reconeixement a la seva tasca universitària en ocasió de la seva jubilació anticipada.


La condició de pre-jubilats, segons la normativa vigent, dispensa els professors de les activitats de gestió i de docència, però els permet continuar en tasques de recerca, per la qual cosa seguiran aquesta activitat col·laborant amb l’Equip de Biologia de la Conservació (BioC) sota la figura de professors emèrits, que la UB atorga als que s’acullen a aquesta modalitat.

 




La Prof. A. Rovira  en el moment de rebre la medalla de la Facultat de Farmàcia, durant l’acte acadèmic de la festivitat patronal de la Facultat de Farmàcia de la UB (Foto: Premsa UB)

 
La recerca de Jordi López, article al SINC PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 1 de desembre de 2011 16:14
AddThis Social Bookmark Button

El 29/11/2011 s'ha publicat al SINC (Servicio de Información y noticias científicas) l'article "Un botánico español busca los refugios de la flora prehistórica en China", on es fa una recensió de la recerca del nostre company del BioC Jordi López-Pujol sobre la flora de Xina, i s'hi inclouen algunes declaracions de l'autor. L'article s'ha preparat a partir de dues publicacions recents, de l'any 2011.

Llegiu-ne més...
 
Noves dades genètiques al BDBC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 30 de novembre de 2011 17:33
AddThis Social Bookmark Button

Avui ha estat lliurat al BDBC (Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya) el contingut els treballs de recopilació de dades genètiques de la flora catalana corresponents a l'any 2011, a càrrec dels membres del BioC  Elisabet Aguilar, Cèsar Blanché i Joan Simon, sota la direcció d'aquest darrer. El projecte del Banc de dades, coordinat per Xavier Font, fa part d'un conveni entre la Universitat de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, on els membres del BioC participen des de fa més de deu anys.

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL