Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
El BioC, un any més als Juliols UB PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 3 de juliol de 2012 08:44
AddThis Social Bookmark Button

Un any més, els membres del BioC participen en els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona "Els Juliols UB", on es permet la difusió de coneixements en un entorn fresc i estival, a l'entorn d'algun tema sobre biodiversitat vegetal. Enguany el curs duu per títol Sensacions al plat: espècies i plantes aromàtiques i és coordinat per Carles Benedí, juntament amb Joan Simon, Anna M. Rovira i Cèsar Blanché, membres del BioC.

Llegiu-ne més...
 
Biodiversitat vegetal urbana de Beijing PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 23 de juny de 2012 09:35
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company Jordi López-Pujol, en col·laboració amb investigadors de Mèxic i de la Xina, acaba de publicar al volum de juny de Plant Ecology, l'article "Warm-temperate, immense, and sprawling: plant diversity drivers in urban Beijing, China", on es dreça per primera vegada la flora urbana d'aquesta immensa urbs, amb més d'un 48% d'espècies al·lòctones. Al treball s'avalua la densitat i la distribució de les espècies a la llum de les profundes transformacions de la ciutat derivades de les obres d'arranjament de cara als Jocs Olímpics que s'hi van celebrar.

El catàleg, amb 551 espècies, es facilita en un apèndix al final de l'article

 

Darrera actualització de dissabte, 23 de juny de 2012 09:55
Llegiu-ne més...
 
El BioC, a les III Jornades de Flora PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 15 de juny de 2012 23:48
AddThis Social Bookmark Button

Els membres del BioC han participat a les III Jornades de Conservació de Flora, que han tingut lloc del 14 al 16 de juny a Lleida, organitzades per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida, amb la presentació de diverses comunicacions que podeu consultar si seguiu llegint. Les contribucions han donat a conèixer la finalització dels treballs corresponents al projecte CGL 2007 del MEC, sobre diversitat genètica i biologia reproductiva dels endemismes d'àrea reduïda Silene sennenii i sobre Coritospermum huteri, de la col·laboració amb el Parc natural del Cap de Creus, sobre demografia de Seseli farrenyi i sobre l'inici de l'Estratègia Catalana de Conservació de Flora.

Darrera actualització de dissabte, 16 de juny de 2012 15:46
Llegiu-ne més...
 
Filogeografia del faig xinès PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de maig de 2012 11:44
AddThis Social Bookmark Button

 

Acaba de publicar-se en línia (9/5/2012) un nou article del nostre company Jordi López-Pujol , en col·laboració amb diversos col·legues de centres de recerca xinesos, sobre filogeografia d’espècies de la flora d’aquell país, a la revista TGG (Tree Genetics & Genomes), referida al faig xinès, Fagus engleriana.

Darrera actualització de dilluns, 21 de maig de 2012 11:59
Llegiu-ne més...
 
J. Molero imparteix un curs de flora a Prades PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 15 de maig de 2012 09:53
AddThis Social Bookmark Button

Julià Molero impartirà el curs sobre flora i vegetació de la serra de Prades

Els propers dies 26 i 27 de maig, el nostre company Julià Molero impartirà, juntament amb Ramon M. Masalles, el curs Flora i vegetació de les muntanyes de Prades, en el marc dels Cursos Naturalistes, que organitza la Institució Catalana d'Història Natural. A continuació podeu trobar el programa i les dades pràctiques i d'inscripció al curs.

Llegiu-ne més...
 
Una orquídia coreana sense diversitat genètica PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de maig de 2012 12:12
AddThis Social Bookmark Button

Aquesta setmana acaba de publicar-se en línia a Journal of Heredity, que edita la prestigiosa American Genetic Association l'article del nostre company del BioC Jordi López-Pujol amb un grup d'investigadors coreans sobre diversitat genètica d'un parell d'orquídies comuna/rara (Oreorchis patens/Oreorchis coreana), per mitjà d'electroforesi d'al·loenzims.

Mentre que l'espècie comuna presenta nivells de diversitat no preocupants, la variació genètica a O. coreana és nul·la. Des d'una perspectiva de conservació a llarg termini, aquesta manca de diversitat va associada a una raresa extrema i a petites mides poblacionals i l'espècie s'enfronta a un elevat risc d'extinció.

Les orquídies estudiades creixen als sistemes muntanyosos de Corea del Sud i a l'illa de Jeju

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL