Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
BioC, 15 anys PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 24 de desembre de 2012 16:45
AddThis Social Bookmark Button

L'equip de Biologia de la Conservació (BioC) ha complert quinze anys en aquest 2012 que ara acaba. Tot i que la col·laboració científica entre els seus membres es remunta a més de 30 anys, el primer projecte conjunt explícitament dedicat a la Biologia de la Conservació de Plantes data de 1997, de manera que enguany s'ha complert el quinzè aniversari, que també és el cinquè del Portal BioC, que es va iniciar el 2007.

Amb aquest motiu, el logotip de l'equip incorpora les dates d'aquesta efemèride.

 
Un endemisme de Mallorca estudiat pel BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 12 de desembre de 2012 11:37
AddThis Social Bookmark Button

En aquests darrers dies abans d’acabar l’any, la prestigiosa revista Plant Systematics and Evolution ha publicat en línia l’article dels membres del BioC Jordi López-Pujol, M. Carmen Martinell, Sergi Massó i Cèsar Blanché, juntament amb Llorenç Sàez (UAB), sobre la mínima diversitat genètica detectada a Coritospermum (=Ligusticum) huteri, endemisme extrem del cim del Puig Major, a l’illa de Mallorca.

 

Darrera actualització de dimecres, 12 de desembre de 2012 12:15
Llegiu-ne més...
 
Encàrrec al BioC per a l'esperó de Bolòs PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 4 de desembre de 2012 15:35
AddThis Social Bookmark Button

El BioC acaba de rebre, a través de la Fundació Bosch i Gimpera,  l'encàrrec del Servei d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona d'emetre un informe pericial sobre la identitat taxonòmica de la troballa de l'esperó de Bolós (Delphinium bolosii) al Parc de Sant Llorenç de Munt, que hi va ser descobert fa poques setmanes. El dictamen haurà d'avaluar el nombre cromosòmic, la morfologia de les granes, aixi com els nivells de diversitat genètica i la posició filogeogràfica de la nova població, a través de marcadors moleculars (isoenzims i cp-DNA) i de recomanar mesures de gestió a partir de l'estudi de la localitat en el moment fenològic idoni.

L'encàrrec reconeix l'experiència de treball de l'equip des de fa anys (cf. Bosch, 2009, Fitxa del Mes de Delphinium bolosii)

 

 

 

Foto: M. Bosch

Llegiu-ne més...
 
Diversitat genètica de plantes alpines PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 20 de novembre de 2012 14:56
AddThis Social Bookmark Button

Acaba d'aparèixer la versió en línia Online First) de Population Ecology de l'article de Jordi López-Pujol i col·laboradors sobre comparació de diversitat genètica de plantes alpines als extrems de llurs àrees de dispersió (Rússia i Corea).

Llegiu-ne més...
 
Gestió de la Silene de Sennen, a Figueres PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 13 de novembre de 2012 14:16
AddThis Social Bookmark Button

La publicació periòdica Hora Nova, de Figueres, ha publicat avui unes informacions sobre la necessitat de protecció de la silene de Sennen a la ciutat, amb referències a la recerca del BioC, que les sustenta científicament. Les mesures de conservació s'inicien amb la gestió de la pastura i el desbrossament i han estat impulsades per la delegació de Girona de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Les actuacions es realitzaran a l'entorn del Castell de Sant Ferran, promogudes per l'Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona. La notícia d'Hora Nova refereix com un dels antecedents botànics l'article dels membres del BioC publicat l'any passat que resumia els coneixements que el grup ha acumulat en la seva recerca ( Martinell, M. C., Massó, S., López-Pujol, J., M. Bosch & Blanché, C. (2011). Silene sennenii, un endemisme empordanès en perill d’extinció. Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, 42: 193-203).

Darrera actualització de dimarts, 13 de novembre de 2012 15:03
Llegiu-ne més...
 
Estudi genètic d'un endemisme de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 12 de novembre de 2012 15:30
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company Jordi López-Pujol ha participat en la recerca sobre diversitat genètica de Glandora oleifolia, que publica aquesta setmana la revista Plant Ecology & Diversity a la seva modalitat iFirst, 2012, 1–11. Es tracta d'un endemisme de Catalunya (Alta Garrotxa), legalment protegit pel Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya (D. 172/2008).

L'estudi s'ha dut a terme en el marc de la cooperació entre el BioC i el Jardí Botànic MariMurtra, d'on és el coautor Alberto del Hoyo (actualment a l'IRBio), juntament amb Mi Yoon Chung i Blanca Lasso de la Vega, respectivament del Department of Biology and Research Institute of Natural Science, de la Gyeongsang National University (Jinju, República de Korea) i del Jardín Botánico-Histórico La Concepción, de Málaga.

 

 

Glandora (=Lithodora) oleifolia, endèmica de l'Alta Garrotxa és el motiu de la portada de la revista Lithodora, que publica la delegació de la Garrotxa de la ICHN.

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 12 de novembre de 2012 15:50
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL