Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Ingrés de C. Blanché a l'Acadèmia de Farmàcia PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 8 d'abril de 2013 13:53
AddThis Social Bookmark Button

Ahir dilluns al vespre, va tenir lloc l'acte d'entrada de Cèsar Blanché com a acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. El nou acadèmic va llegir el preceptiu discurs d'ingrés, sota el titol "Plantes rares i amenaçades, prioritats per a la conservació de la biodiversitat en un món canviant. Una visió des de Catalunya". El discurs de contestació va ser dictat per l'acadèmic Miquel Salgot i de Marçay.

Anteriorment, altres botànics havien estat membres de la Reial Acadèmia de Farmàcia, com el Dr. T.Mariano Losa, la  Dra. Creu Casas i Sicart o el Sr. Antoni de Bolòs y Vayreda i, en l'actualitat, encara ho és, en la condició d'acadèmic corresponent  jubilat, el Dr. Lluís Girau i Bach.

 

 

 

 

Accés al text del discurs (descàrrega gratuïta pdf)
  • Raresa Botànica. Plantes Rares i Amenaçades, Prioritats per a la Conservació de la Biodiversitat en un Món Canviant. Una Visió des de Catalunya.
    http://hdl.handle.net/2445/34605
Darrera actualització de dilluns, 22 d'abril de 2013 14:28
 
Alfons Nonell, progrés a Mind-the-Byte PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 24 de març de 2013 18:06
AddThis Social Bookmark Button

Alfons Nonell, que va ser estudiant de la Facultat de Farmàcia fa uns anys, va col·laborar amb el BioC en diverses campanyes de camp, com ara els primers censos de Seseli farrenyi, o en la informatització de la biblioteca de la Unitat de Botànica. Després de diverses iniciatives professionals, i doctorat en Química computacional,  obté el reconeixement merescut en innovació tecnològica que des del Portal BioC celebrem i felicitem.

El blog d'Enric Canela ofereix la notícia següent sobre l'empresa tecnològica impulsada per A. Nonell: "Mind the Byte –ubicada al Parc Científic de Barcelona i especialitzada en la prestació de solucions computacionals per a la recerca biotecnològica i biomèdica– ha aconseguit la acreditació com a ‘Tecnology Partner’ d’Amazon Web Services (AWS) per tal d’oferir als seus clients els serveis d’informàtica en núvol (cloud computing) a través de la plataforma de AWS. La start-up es converteix, així, en el primer partner tecnològic d’Amazon Web Services de l’Estat espanyol –i en el setè d’arreu del món– especialitzat en solucions cloud aplicades a la quimioinformàtica i bioinformàtica."

Més informació

 
Jordi López-Pujol, expedició a les illes Salvatges PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 5 de març de 2013 12:28
AddThis Social Bookmark Button

La setmana vinent s’inicia l’expedició botànica a les illes Salvatges (Oceà Atlàntic), en la qual participa el nostre company del BioC, Jordi López-Pujol, juntament amb Roser Vilatersana (Institut Botànic-CSIC), que han marxat avui de Barcelona, i un investigadors més del Jardí Botànic de Madeira. Tot i les dificultats de comunicació amb l’arxipèlag, esperem anar rebent informació de la campanya, que anirem publicant al Portal BioC.

Les illes, molt poc explorades, són un centre de diversitat important, amb espècies botàniques endèmiques, que són objectiu del projecte Conservation of the critically endangered endemic flora of the Selvagens Islands, Atlantic Ocean, finançat per The Mohammed bin Zayed Species Conservation Fund, del qual Jordi López-Pujol és l’investigador principal i en el qual participen d'altres investigadors del BioC. Les illes Salvatges són reserva marina des de la dècada de 1970.

 

 

Sortida de vaixells des de Funchal (Madeira). No hi ha accés regular a les Illes Salvatges i cal aprofitar el transport de l’armada portuguesa (Foto: Oceanografica.com)

 

 

Llegiu-ne més...
 
Un article del BioC, distingit amb la portada PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 21 de febrer de 2013 15:20
AddThis Social Bookmark Button

L'article dels membres del BioC,  J. López-Pujol,  M. C. Martinell, S. Massó, C. Blanché & L.  Sàez (2013) -The ‘paradigm of extremes’: extremely low genetic diversity in an extremely narrow endemic species, Coristospermum huteri (Umbelliferae)- ha aparegut publicat en paper en el volum de febrer de 2013 (299) de la prestigiosa revista Plant Systematics and Evolution que l'ha seleccionat, d'entre el contingut, com a tema d'il·lustració per a la portada (on reprodueix una fotografia de C. huteri).

Es dóna la circumstància que també aquest mes, la Facultat de Farmàcia de la UB, on treballen quatre dels cinc autors que signen el treball, ha seleccionat la publicació per formar part del recull d'"articles del mes" del centre.

Portada del volum 299 (2) de Plant Systematics and Evolution (Febrer de 2013)

Darrera actualització de dijous, 21 de febrer de 2013 15:40
Llegiu-ne més...
 
Dos articles de J. López-Pujol, a JoH PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 15 de febrer de 2013 11:30
AddThis Social Bookmark Button

La prestigiosa revista nordamericana Journal of Heredity (editada per l'American Genetic Association), acaba de publicar el seu volum 104 (2) corresponent a març-abril de 2013, que conté dos articles del nostre company Jordi López-Pujol amb l'equip d'investigadors coreans sobfre diversitat genètica i refugis, amb implicacions en la biologia reproductiva i la conservació d'orquídies i falgueres d'aquest país asiàtic.

Els articles són:

M. Y. Chung, J. López-Pujol, M. Maki, M-O. Moon, J. O. Hyun & M. G. Chung (2013)
Genetic Variation and Structure within 3 Endangered Calanthe Species (Orchidaceae) from Korea: Inference of Population-Establishment History and Implications for Conservation. Journal of  Heredity 104(2): 248-262 doi:10.1093/jhered/ess088


M. Y. Chung, J. López-Pujol, J. M. Chung, M-O. Moon & M. G. Chung (2013)
Genetic Diversity in the Homosporous Fern Ophioglossum vulgatum (Ophioglossaceae) from South Korea: Inference of Mating System and Population History. Journal of Heredity 104(2): 263-272 doi:10.1093/jhered/ess087

Podeu trobar a continuació els enllaços als resums respectius:
Llegiu-ne més...
 
Poca diversitat en Silene sennenii PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 7 de gener de 2013 10:48
AddThis Social Bookmark Button

En el darrer volum, editat recentment, de Collectanea Botanica es publiquen els resultats del BioC de l'anàlisi genètica amb nous marcadors moleculars (DNA cloroplàstic, AFLPs i microsatèl·lits) de l'endemisme empordanès Silene sennenii, que validen les dades isoenzimàtiques donades a conèixer l'any 2007 i confirmen els baixos nivells de diversitat genètica d'aquest tàxon.

S. López-Vinyallonga, J. López-Pujol, M. C. Martinell, S. Massó, C. Blanché (2012)- Genetic diversity in Silene sennenii Pau (Caryophyllaceae) assayed through DNA-based techniques. Collectanea Botanica 31: 7-18. doi:10.3989/collectbot.2012.v31.00.

A continuació us oferim el resum i l'accés a l'article

Darrera actualització de dilluns, 7 de gener de 2013 11:16
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL