Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Cloenda de les XI Jornades de la SCHF PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 28 d'octubre de 2013 14:46
AddThis Social Bookmark Button

Dissable passat, dia 26, va tenir lloc la cloenda de les XI Jornades d'Història de la Farmàcia, celebrades a Igualada (Anoia), organitzades per la Societat Catalana d'Història de la Farmàcia (SCHF) i el Centre Comarcal d'Estudis d'Igualada (CECI).

La conferència de clausura va ser a càrrec de Cèsar Blanché, amb el títol "Plantes medicinals emprades en l’antiguitat a Catalunya. El projecte Flora Catalana Antiga, dades preliminars".

Llegiu-ne més...
 
Filogeografia del faig de la Xina PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 18 d'octubre de 2013 10:56
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company Jordi López-Pujol, acaba de publicar a la nova revista Ecology & Evolution, l'article Comparative phylogeography of two sympatric beeches in subtropical China: Species-specific geographic mosaic of lineages. A l'article, fet en col·laboració amb altres investigadors de la Xina, s'estudien 2 espècies de faig de la Xina, de les quals s'analitza el mosaic de llinatges filogeogràfics i s'aporta la datació dels haplotips, reconstruint el procés de divergència produït en els darrers 6,36 milions d'anys.

Zhi-Yong Zhang, Rong Wu, Qun Wang, Zhi-Rong Zhang, Jordi López-Pujol, Deng-Mei Fan & De-Zhu Li2 (2013, online). Comparative phylogeography of two sympatric beeches in subtropical China: Species-specific geographic mosaic of lineages. Ecology & Evolution [Article first published online: 11 OCT 2013; DOI: 10.1002/ece3.829]

Llegiu-ne més...
 
Dades etnobotàniques de l'esquitxagossos PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 27 de setembre de 2013 11:56
AddThis Social Bookmark Button

La revista Photon acaba de publicar l'article coordinat per l'investigador israelià Amots Dafni, amb participació de C. Blanché, on es recullen 290 noms populars de Ecballium elaterium en 38 idiomes i s'analitzen les afinitats i tendències d'agrupació en la denominació per llenguatges, principalment referits a l'aspecte poc usual i al mecanisme de dispersió de les granes.

 

Font (Viquipèdia, llicència CCC)

 

Dafni, A., G. Benítez, C. Blanché, L. Ramón-Laca, Th. Petanidou, B. Aytaç, M. Horvat , F. Lucchese & A.Geva-Kleinberger (2013).  An Outline for an Etymological - Ethnobotanical Biography of  Ecballium elaterium (L.) Rich. (Squirting  cucumber). Photon. The Journal of Ethnobiology and Traditional Medicine 119: 515-537

Darrera actualització de divendres, 27 de setembre de 2013 12:08
Llegiu-ne més...
 
S. Massó visita la Fundació Bin Zayed PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 3 de setembre de 2013 19:02
AddThis Social Bookmark Button

La setmana passada, el nostre company Sergi Massó va visitar la seu de la Mohamed bin Zayed Species Conservation Fund a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) per tal de donar a conèixer, de primera mà, els primers resultats del projecte Conservation of the critically endangered endemic flora of the Selvagens Islands, Atlantic Ocean finançat per aquesta fundació i que compta amb Jordi López-Pujol com a investigador principal.

Sergi Massó es va entrevistar amb Kirk Duthler, responsable de l'àrea de Business Development, i li va exposar els primers resultats dels estudis isoenzimàtics realitzats aquesta primavera al Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia. A més a més es van explorar altres possibles col·laboracions en projectes futurs sobre altres espècies amenaçades.

 

 

Imatge de l'Abu Dhabi Chamber of Commerce, l'edifici on té la seu la fundació Mohamed bin Zayed (Foto: S. Massó)

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 3 de setembre de 2013 19:16
 
El Prof. Song Ge visita Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 21 d'agost de 2013 15:43
AddThis Social Bookmark Button

El Professor Song Ge visitarà la propera setmana Barcelona, convidat pel nostre company Jordi López-Pujol, en el marc dels ajuts a les estades d'investigadors internacionals que organitza i subvenciona el Grup de Recerca GReB, al qual pertany l'equip del BioC.

A part del treball col·laboratiu amb els nostres investigadors, durant l'estada, el Prof. Ge impartirà una conferència oberta al públic:

Evolutionary studies on rice and its relatives: 20 years efforts and the problem unsolved

Dia i hora: dimecres dia 28 d’agost a les 12 hores
Lloc: Sala d’actes de l'Institut Botànic de Barcelona. Entrada lliure.

Llegiu-ne més...
 
El BioC fa el seguiment 2013 de Seseli farrenyi PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 25 de juliol de 2013 15:32
AddThis Social Bookmark Button

Germinació de plàntules de Seseli farrenyi durant l'any 2012 (Foto M.C. Martinell)

El BioC ha rebut l'encàrrec, a través de la Fundació Bosch Gimpera, del Parc Natural del Cap de Creus per al seguiment durant l'any 2013 de l'espècie de flora amenaçada Seseli farrenyi. L'equip d'enguany és coordinat per Jordi López-Pujol i en fan part M.Carmen Martinell, Sergi Massó i Almudena Galian i compta amb l'assessorament i la col·laboració de Julià Molero, Maria Bosch i Cèsar Blanché.

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL