Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Noves al·lòctones baleàriques
dimarts, 27 de desembre de 2016 09:41
AddThis Social Bookmark Button

Eschscholzia californica, nova citació com a al·lòctona a les Balears


L'equip format per Llorenç Sáez, Jordi Serapio, Carlos Gómez-Bellver, Nicola M. G. Ardenghi, Daniel Guillot i Joan Rita acaba de publicar a Orsis, l'article "Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears".

 

Segons que indica el resum de l'article, s'aporten dades per a 67 tàxons, 25 dels quals són nous per a la flora de les Illes Balears: Agave fourcroydes, Amaranthus emarginatus, Asparagus aethiopicus, Bidens pilosa, Cardiospermum grandiflorum, C. halicacabum, Cotyledon orbiculata, Eschscholzia californica, Freesia leichtlinii subsp. alba, Gomphocarpus physocarpus, Gossypium hirsutum, Hedera hibernica, H. maroccana, Lathyrus odoratus, L. sativus, Lycianthes rantonnetii, Malephora uitenhagensis, Opuntia engelmannii subsp. lindheimeri, Osteospermum ecklonis, Phytolacca icosandra (primera citació per a Europa), Vitis × koberi, V. × ruggeri, V. rupestris, Washingtonia robusta i Yucca gigantea. A més, diversos tàxons suposen novetats per a la flora d’algunes illes de l’arxipèlag.

 

Al mateix volum d'Orsis s'inclouen diversos articles amb dades sobre al·lòctones catalanes, així com noves dades per a les conques altes del LLobregat i el Segre, la província de Barcelona o la serra del Boumort (enllaç a l'índex de la revista)

 

Més informació

  • Sáez, L. J. Serapio, C. Gómez-Bellver, N. M. G. Ardenghi, D. Guillot & J. Rita (2016). Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears. Orsis 30: 101-131. Enllaç al pdf de l'article


Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 10:10