Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Es presenta CromoCat 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 2 de desembre de 2016 08:35
AddThis Social Bookmark Button

Portada de l'informe 2016 (Foto BioC)

 

Ahir es va lliurar l'informe 2016 corresponent a la introducció de dades genètiques sobre flora catalana per al Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya (BDBC), tasca que es fa per conveni entre la Universitat de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sota la coordinació del Prof.  Xavier Font.

 

Les dades genètiques s'agrupen en dos mòduls, CromoCat i GenoCat, on s'aporten dades cromosòmiques, al primer, i dades de diversitat genètica molecular, al segon. Per a l'informe 2016 s'ha prioritzat la tasca de bolcatge de GenoCat, del qual s'ha desenvolupat una nova versió (v. 4.0), basada en la combinació de fonts bibliogràfiques gestionades amb Zotero com en enllaços dinàmics d'actulització automàtica en el futur, especialment centrats enguany en els codis de barres genètics.

 

Amb les dades lliurades ahir, el mòdul CromoCat disposa de 57.317 registres (8.142 des quals són fonts bibliogràfiques) i el mòdul GenoCat ha atès la xifra de 20.926 (3.600 dels quals, bibliogràfics). L'equip del BioC responsable ha estat dirigit pel Prof. Joan Simon, i format pel mateix Joan Simon, Cèsar Blanché i Sergi Casanova.

 

L'informació de CromoCat es pot consultar des del mòdul de flora del mateix BDBC, i ha estat també integrada a la base de dades mundial CCDB fa poques setmanes.

 

Més informació

 

Darrera actualització de divendres, 2 de desembre de 2016 08:56