Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Una nova espècie de maçanella de Mallorca
diumenge, 20 de novembre de 2016 19:00
AddThis Social Bookmark Button

L'equip format per S. Herranz, J.M. Blanco, L. Sàez i M. Galbany-Casals acaba de fer públics a Collectanea Botanica els resultats de la reavaluació de dades de la revisió del grup de maçanelles d'Helichrysum italicum i que han conclòs amb la descripció d'una nova espècie, Helichrysum massanellanum Herrando, J.M. Blanco, L. Sáez & Galbany (epítet que fa referència al Puig de Massanella, d'on ha estat descrita).

 

 

 

Foto L. Sàez/Collectanea Botanica

 

 

L'àrea de distribució del nou tàxon és restringida a una petita àrea de la Serra de Tramuntana (Mallorca),  entre els 900-1300 m, en pedents pedregosos orientats al N., on viu juntament amb una enorme concentració d'altres endemismes, bé llenyosos, com ara Genista  valdes-bermejoi, Hypericum balearicum, Santolina magonica o Thymelaea  velutina, bé herbacis, com ara Arenaria bolosii, Chaenorhinum rodriguezii o Euphorbia fontqueriana. Amb una àrea d'ocupació de c.  2 km2 i una extensió de presència d'uns 15 km2, els autors avaluen la nova maçanella dins de la categoria UICN (2001) de "Vulnerable" (VU D2)

 

Més informació

  • Herrando-Moraira, S., J.M. Blanco-Moreno, L. Sàez & M. Galbany-Casals  (2016). Re-evaluation of the Helichrysum italicum complex (Compositae: Gnaphalieae): A new species from Majorca (Balearic Islands). Collectanea Botanica (Barcelona)35: e009 - http://dx.doi.org/10.3989/collectbot.2016.v35.009 - Enllaç a l'article
Darrera actualització de diumenge, 20 de novembre de 2016 19:31