Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Translocació amb èxit de Limonium perplexum
dilluns, 10 d'octubre de 2016 08:18
AddThis Social Bookmark Button

Vista inferior del penya-segat que conté la microreserva de flora de la Torre de la Baldum, amb l’única població coneguda d’origen natural de Limonium perplexum (Foto Emili Laguna / Vilaweb)

 

 

 

La prestigiosa revista Plant Ecology acaba de publicar l’article Translocation of Limonium perplexum (Plumbaginaceae), a threatened coastal endemic, de l’equip d’Emili Laguna i els companys del CIEF i de la Generalitat, de València. L’article presenta els resultats de les translocacions fetes amb Limonium perplexum, espècie molt amenaçada que viu en un únic punt del litoral de la Serra d’Irta, prop de Peníscola (Baix Maestrat).


Limonium perplexum Sàez & Rosselló es un tàxon de biologia particular (herba anual a perenne, triploide, apomíctic, halòfit), exposat als embats marins i amb una població molt reduïda (fluctuació de censos entre 19 i 383 individus).Els resultats de la creació de 9 neopoblacions mostren una demografia estable i anàloga a la de la població natural, paràmetre que l’article reconeix com a mesura de l’èxit de l’acció.


Més informació


Laguna, E.,  A. Navarro, P. Pérez-Rovira, I. Ferrando & P.P. Ferrer-Gallego (2016). Translocation of Limonium perplexum (Plumbaginaceae), a threatened coastal endemic. Plant Ecology 217:1183–1194. DOI 10.1007/s11258-016-0643-4

 

 

Darrera actualització de dilluns, 10 d'octubre de 2016 08:30