Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Seqüenciat el genoma de l'olivera (del Maestrat)
dimecres, 29 de juny de 2016 11:21
AddThis Social Bookmark Button

Abans d'ahir es va publicar a la nova revista d'accés obert GigaScience, l'article que presenta la seqüenciació completa del genoma de l'olivera (Olea europaea subsp. europaea), a partir d'un exemplar de la varietat Farga de més de 1000 anys de vida, translocat des de la seva localitat d'origen a la comarca del Maestrat fins a la serra de Madrid. El resultat, de gran transcendència per a l'estudi dels processos de domesticació de plantes i per a la millora d'un conreu rellevant a la Mediterrània, prové d'una recerca que ha estat finançada per fons privats del Banco Santander, amb una implicació directa del seu president Emilio Botín, que era el propietari de l'exemplar transplantat.

 

 

 

 

 

Exemplar mil·lenari d'olivera conreat a Ulldecona (Montsià). Foto C. Blanché


A més de l'origen de la flora catalana de l'individu seqüenciat, cal destacar la presència d'investigadors de centres catalans a l'equip d'autors, concretament del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, del  Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica de Barcelona (CNAG-CRG), així com del del Real Jardín Botánico de Madrid-CSIC.

 

Fernando Cruz, Irene Julca, Jèssica Gómez-Garrido, Damian Loska, Marina Marcet-Houben, Emilio Cano, Beatriz Galán, Leonor Frias, Paolo Ribeca, Sophia Derdak, Marta Gut, Manuel Sánchez-Fernández, Jose Luis García, Ivo G. Gut, Pablo Vargas, Tyler S. Alioto & Toni Gabaldón (2016) - Genome sequence of the olive tree, Olea europaea - GigaScience 5:29 DOI: 10.1186/s13742-016-0134-5

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 29 de juny de 2016 11:36