Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Document per al seguiment de flora de pastures
dimecres, 18 de maig de 2016 16:30
AddThis Social Bookmark Button

Fragment de la Guia il·lustrada d'espècies indicadores de prats que facilita la tasca de seguiment (Foto PN ZVGarrotxa)

 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha publicat la Guia il·lustrada de plantes indicadores de prats, document en format de pòster-taula per facilitar directament les identificacions en les campanyes de seguiment de pastures del PN, que permeten anotar directament com a full de presa de dades.

 

Aquest document s'ha produït en el marc del Projecte de coneixement, millora i conservació de les pastures del Parc Natural de la ZVG (2009-2012), que l’any 2010 va elaborar una metodologia per a l’avaluació de l’estat de conservació de les pastures que la pogués posar en pràctica qualsevol persona amb uns mínims coneixements botànics.


Segons que informa el butlletí Notícies de la ICHN l’any 2014, els botànics Carme Casas i Andreu Salvat van elaborar el Protocol per a l’avaluació de l’estat ecològic dels prats. Adaptació per a la munta-nya mitjana del nord-est de Catalunya, document en el qual es recull una versió evolucionada de la proposta inicial presentada el 2010 i que es va assajar a l’Espai Natura Cingles de l’Avenc de Tavertet, gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera. Enguany s’ha complementat aquesta metodologia amb una Guia il·lustrada amb les fotos de les espècies indicadores,per tal de facilitar-ne la identificació.

 

Més informació