Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Declivi dràstic de biodiversitat de flora als camps de cerals
dijous, 17 de març de 2016 19:51
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Segons que informa avui la UB, la biodiversitat de la flora dels conreus de cereals s’ha reduït dràsticament a Catalunya d’ençà dels anys cinquanta fins a l’actualitat, tal com conclou un estudi publicat a la revista Agriculture, Ecosystems & Environment que signen els professors Lourdes Chamorro, Ramon Maria Masalles i Francesc Xavier Sans, del Departament de Biologia Vegetal i de l’Institut de Recerca de Biodiversitat de la UB (IRBio).

 

L’article científic estima que la intensificació agrícola ha provocat una reducció de vora un 50 % de la riquesa i d’un 70 % en l’abundància de les anomenades males herbes (flora arvense) respectivament. Aquesta disminució ha estat especialment dramàtica en les espècies més rares i en aquelles que són pròpies dels sembrats (espècies segetals), amb unes pèrdues de fins al 87 %. Es calcula que a la majoria de camps de cereals actuals han desaparegut al voltant d’un centenar d’espècies, una trentena de les quals eren pròpies dels sembrats. Fins i tot, algunes d’aquestes espècies eren freqüents fa mig segle, com ara la vacària (Vaccaria hispanica), la niella (Agrostema githago) o el gallaret (Papaver dubium).

 

Més informació

  • Notícia 17/3/2016 - Web Universitat de Barcelona
  • Chamorro, L.; Masalles, R. M. ; Sans, F. X. «Arable weed decline in Northeast Spain: Does organic farming recover functional biodiversity?» Agriculture, Ecosystems & Environment, 2016. Doi:10.1016/j.agee.2015.11.027
Darrera actualització de dijous, 17 de març de 2016 22:03