Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Creació d'una reserva genètica de flora, a Andalusia
dimarts, 8 de març de 2016 15:17
AddThis Social Bookmark Button

La nova reserva genètica es troba situada a Hoya de Pedraza, un dels jardins de la Red Andaluza de Jardines Botánicos (Foto: Geobio)

 


La Junta de Andalucía té aprovat un Pla de Recuperació multiespecífic de flora per a les plantes d'alta muntanya (Plan de Recuperación de especies amenazadas de Altas Cumbres). Una de les mesures que contempla el pla és la creació de reserves genètiques per a espècies altament amenaçades (mesura proposada en diversos documents del BioC i inclosa a l'ECCF 2014-2020).

 

El darrer número del Boletín Geobio informa de la construcció d'una reserva genètica per a Artemisia granatensis, endemisme amenaçat de les zones culminals de Sierra Nevada, sotmès a sobrepressió per la demanda com a medicinal ("manzanilla de la sierra"). La reserva s'ha creat en un dels jardins de la xarxa de jardins botànics dels parcs naturals d'Andalusia i compta enguany amb un miler d'individus, obtinguts de 5 poblacions naturals. Per a l'any 2017 està previst que es disposi ja de 2000 individus que permetin capturar la major part de la diversitat genètica de l'espècie.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 8 de març de 2016 15:37