Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Vídeovigilància per a espècies catalogades
dijous, 18 de febrer de 2016 16:45
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa avui el diari digital El Món,  la comissió de seguiment de la restauració i conservació del Pi de les Tres Branques ha encarregat a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) que elabori un estudi sobre la instal·lació de càmeres de videovigilància al Pi Vell i al Pi Jove.

 

Aquest arbre catalogat com a monumental per la Generalitat de Catalunya és un exemplar de Pinus sylvestris de prop de 25 m d'alt, situat al pla de Campllong (Castellar de Riu, Berguedà) i és símbol de la unitat dels Països Catalans. S'hi celebren aplecs des de fa dècades però darrerament ha estat objecte de diverses bretolades i actes destructius de manera reiterada, a causa del seu significat nacional, l'últim dels quals, el passat mes de gener.

 

Segons declaracions de l'alcalde del municipi afectat s'espera que la càmera de vídeovigilància pugi tenir efecte disuassiu o en tot cas permeti la identificació dels agressors, a més de les mesures ja preses com ara el reforç del tronc amb plaques d'acer. L'ús de vídeos en la protecció d'elements de flora no és freqüent al nostre país  (tot i que s'ha emprat com a instrument de seguiment en treballs científics de biologia de la conservació i de gestió), mentre que és ja un element habitual en el seguiment de la fauna.

 

 

 

Més informació