Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Ens han deixat dos botànics mediterranis
dimecres, 16 de desembre de 2015 12:28
AddThis Social Bookmark Button

Hem de lamentar el traspàs de dues personalitats més de l'estudi de la botànica i la conservació de la flora mediterrània, en les darreres setmanes: Avinoam Danin (Jerusalem, Israel) i Franz Speta (Linz, Àustria), segons que ens comunica el secretariat d'OPTIMA.

El Prof. Avinoam Danin, de Jerusalem, va morir el matí del 12 de desembre, després d'una llarga malaltia. Ha estat un dels més apassionats amants de la flora d'Israel, del Sinaí i de les regions properes, a les quals va dedicar pràcticament 50 anys d'estudi, també en aspectes tan especials com les traces botàniques del Sant Sudari de Torí. Vam tenir ocasió de tenir el Prof. Danin a Barcelona, l'any 2008, participant als cursos dels Juliols UB i anant a la cerca de l'"altra canya", Arundo mediterraneum, amb els amics del Grup de Terres de l'Ebre.

 

Avinoam Danin, mostrant les característiques diferencials d'Arundo mediterraneum a Ferran Royo, Manolo Arrufat i Cèsar Blanché, al Delta de l'Ebre, l'any 2008 (Foto: F. Royo).

 

Uns dies abans, el 5 de desembre ens deixava un altre col·lega, el Dr. Franz Speta, de Linz. Idefallible taxònom i observador de la natura, va centrar els seus estudis en Hyacinthaceae, Asparagaceae, Lentibulariaceae i Scrophulariaceae, en el grup de botànics de Viena.

Darrera actualització de dimecres, 16 de desembre de 2015 12:38