Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Una catalana, autora de la filogènia de monocotiledònies
dilluns, 27 de juliol de 2015 13:59
AddThis Social Bookmark Button

La prestigiosa revista Taxon acaba de publicar una nova proposta filogenètica linear de les monocotiledònies, de la qual són autors set investigadors de Kew Gardens (Anglaterra), entre els quals destaca, com a primera signant, la catalana Anna Trias Blasi.

 

Anna Trias-Blasi, que va cursar la llicenciatura a la UdG, va fer la tesi doctoral a Irlanda (Dublin), una estada d'estudis a Escòcia (Edimburg)i actualment treballa a Kew, on és especialista en vitàcies del SE d'Àsia.

 

El treball permet una seqüència linear (com la que APG III ja va fer per a les famílies) de gran utilitat per als usuaris de bases de dades, herbaris, etc., dels gèneres de monocotiledònies, un dels grups on les noves propostes sistemàtiques han provocat més canvis. Excloent-hi les orquidàcies i les poàcies, l'inventari proposat a l'article abasta 1225 gèneres de 75 famílies.

 

Trias-Blasi, Anna; Baker, William J.; Haigh, Anna L.; Simpson, David A.; Weber, Odile & Wilkin, Paul (2015). A genus-level phylogenetic linear sequence of monocots. Taxon 64 (3) 552-581.

 

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 27 de juliol de 2015 14:14