Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Quant costa salvar una espècie?
dimecres, 18 de març de 2015 10:07
AddThis Social Bookmark Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quant pot costar evitar l'extinció d'una espècie? Mil euros?, un milió?, deu milions?, més?. Per salvar una espècie, tot el que cal són 1,3 milions de dòlars per any. Això és el que publica el diari Science Daily (16/3/2015), fent-se eco d'una anàlisi del grup AZE (Alliance for Zero Extinction) que agrupa experts de diversos grups faunístics (ocells, mamífers, etc.), però no de flora.

 

Segons l'article, l'article multidisciplinari d'un equip internacional publicat a Current Biology mostra que un grup d'espècies (en aquest cas, exactament 841, totes CR o EN a la IUCN RedList) poden ser salvades de l'extinció per un valor global de 1.300 milions de dòlars anuals, amb el 85% destinat a mesures in situ i combinant mesures agrupades per a determinades espècies (programes multiespecífics).

 

Tot i que els autors opinen que és un preu molt barat i assequible, tractant-se de flora, les previsions que s'han proposat per a la conservació de les espècies amenaçades de la flora catalana, a través de l'ECCF, són "a preu de saldo".

 

 

Més informació


 

Darrera actualització de dimecres, 18 de març de 2015 10:30