Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Exposició sobre Font Quer, a la UB, fins al 5/10/14
dijous, 16 d'octubre de 2014 19:06
AddThis Social Bookmark Button

Ahir al vespre es va inaugurar al vestíbul de l'edifici central de la UB (plaça Universitat) l'exposició «Pius Font i Quer (1888-1964). Un nou paradigma de la botànica catalana». L'exposició romandrà oberta ldel 15 d’octubre al 5 novembre, en commemoració del cinquantenari de la mort de l’il·lustre botànic català.


L’acte d’inauguració va ser presidit per la Dra. Lourdes Cirlot, vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la UB i hi van participar els coordinadors de la mostra, el Dr. Josep Vigo, catedràtic jubilat del Departament de Biologia Vegetal i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, i la Dra. Amèlia Gómez, professora del Departament de Productes Naturals, Biologia Vegetal i Edafologia i membre de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio).


L'exposició inclou diverses referències als inicis de la ciència de la conservació de plantes, dels quals Font Quer fou pioner. En particular mereix atenció el paper dels Index seminum que Font distribuïa amb llavors recol·lectades per ell en règim d'intercanvi i que van permetre la salvaguarda de Lysimachia minoricensis, un endemisme de Menorca avui desaparegut al camp (categoria EW, extingit en estat silvestre) i conservat només ex situ. A l'exposició se'n poden observar exemplars cedits pel Jardí Botànic de Barcelona.


Més informació