Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
L'esperó de Bolòs, retrobat a St. Llorenç PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 28 de setembre de 2012 23:07
AddThis Social Bookmark Button

L'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) ha estat retrobat al massís de St. Llorenç de Munt, d'on s'havia donat per extingit de fa un segle. La troballa ha anat a càrrec de J. Pérez, del Centre Excursionista de Terrassa, que va presentar-la en una sessió dimecres passat.

Delphinium bolosii, pol·linitzat per Bombus terrestris (Foto: M. Bosch)

Es tracta d'una notable troballa que demostra com la reiterada recerca de camp, sobre prospecció d'espècies de flora amenaçada, pot donar fruits rellevants. Malgrat la raresa d'aquesta planta, no retrobada cap vegada des de la recol·lecció inicial de Cadevall, ara fa exactament 100 anys, ha estat capaç de persistir al massís de Sant Llorenç, ara Parc Natural. Segons les notícies donades a conèixer pel Centre Excursionista de Terrassa, es tractaria d'un únic individu descobert el passat juliol.

L'esperó de Bolòs gaudeix de protecció legal: és inclosa al CNEA (Catálogo Nacional de Especies Amenazadas, Real Decreto 439/1990) i actualització de 2011 i al CFAC (Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya, Decret 172/2008, de 26 d'agost)

Més informació

Darrera actualització de divendres, 28 de setembre de 2012 23:29