Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Sequera, clima i conservació
divendres, 18 de gener de 2008 18:16
AddThis Social Bookmark Button

El treball es pot trobar a la pàgina web EDRINA (EDucació en RIscos NAturals), un portal impulsat pel mateix grup GAMA i dedicat als riscos naturals (inundacions, onades de fred i de calor, canvi climàtic, esllavissaments, terratrèmols, etc.), germà del present web del BioC. El portal EDRINA (enllaç aquí) té com a objectius donar a conèixer els riscos naturals als quals estem exposats, informar dels avenços  pel que fa a la recerca en aquest camp, recuperar la memòria històrica en el capítol de les catàstrofes naturals i mostrar les actituds més adients davant situacions de risc. Així, per exemple, mitjançant un sistema d'informació geogràfica, es poden consultar les inundacions que ha patit Catalunya per comarques i conèixer alguns dels casos més notables.

Aquest tipus d’informacions poden alimentar diversos anàlisis de dades demogràfiques d’espècies amenaçades, cercant correlacions amb variables climàtiques, sempre difícils d’escometre. Precisament en l'actualitat, el web de la Comissió de Demografia de la SEBCP (veure: artículo del mes) analitza l’article de:

  • Marrero-Gomez, M. V.; Oostermeijer, J. G. B.; Carque-Alamo, E., and Banares-Baudet, A. (2007) Population Viability of the Narrow Endemic Helianthemum juliae (Cistaceae) in Relation to Climate Variability. Biological Conservation 136(4): 552-562.

que significa, de moment, el rècord de seguiment d’una espècie amenaçada a Espanya (10 anys) i on els autors aconsegueixen relacionar paràmetres de creixement amb condicions climàtiques.

Per saber-ne més

Una oportunitat per aprofundir en aquests temes és la sessió que tindrà lloc el proper dia 23 de gener a la Residència d’Investigadors del CSIC a Barcelona, amb el programa següent:
 

Dimecres 23 de gener

19h| Presentació del Llibre : "Observatori de l'Ebre. Un segle d'història (1904-2004)", de Manuel García Doncel i Antoni Roca Rosell

A continuació| Conferència: "Cambio Global: más allá del cambio climático", a càrrec del Dr. Carlos M.Duarte (IMEDEA-CSIC)

Lloc
Sala d'Actes de la Residència d'Investigadors | Entrada lliure
Carrer Hospital, 64 - 08001 Barcelona

Darrera actualització de divendres, 18 de gener de 2008 20:35