Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Avenços en l'Estratègia catalana de conservació de flora
dissabte, 23 de juny de 2012 09:01
AddThis Social Bookmark Button

A la tarda del dia 15/6/2012 va tenir lloc la sessió de Tallers de les III JCF on es van debatre uns documents provisionals ("Documents zero"), que havien estat proposats pel Grup Promotor a la sessió de constitució del dia 22 de maig (vegeu notícia BioC), on s'estableixen, a manera d'índexs, la relació de temes a tractar, les propostes d'accions de manera breu o la relació de persones i experts amb els quals caldrà contactar. Tots els assistents a les III JCF es van reunir de manera paral·lela agrupats en els 5 àmbits de l'ECCF, que segueixen l'esquema de l'Estratègia europea:

1. Comprendre i documentar la diversitat vegetal (recerca, diagnòstic, catalogació, etc.)

2. Conservar la diversitat vegetal (planificació i execució d’accions de conservació) (in situ i ex situ)

3. Ús sostenible de la diversitat vegetal (etnobotànica, recursos genètics, forestals, recol·lecció, empremta ecològica externalitzada, etc.)

4. Educació i conscienciació

5. Capacitat (formació de personal, experts, equips, instal·lacions, tècniques, coordinació i treball en xarxes, etc.)

En cada àmbit temàtic es van fer aportacions i correccions als documents zero, que ara mateix estan essent refosos per part dels coordinadors de cada àmbit, i posteriorment van ser presentats en una sessió plenària conjunta. Aquests documents seran donats a conèixer a través del portal BioC, tan aviat com estiguin enllestits. Es preveu que els documents serveixin de guia de treball per als debats, sessions i reunions que s'iniciaran a partir del mes de setembre i que s'anunciaran oportunament per tal de facilitar la participació dels interessats.

Igualment, es van produir noves incorporacions a les comissions de cada àmbit gràcies als oferiments de participació de diverses persones. D'aquesta manera, el Grup Promotor de l'ECCF queda constituït de la manera següent:

Membres del Grup Promotor de l'ECCF:

Llorenç Sàez, Moisès Guardiola, Alfonso Susanna, Xavier Oliver, Núria Membrives , Josep A. Conesa, Ignasi Soriano, Núria Gàzquez, Artur Lluent,  Joan Vallès, Xavier Llimona, Josep M. Ninot, Clara Racionero , Andreu Salvat, Pere Aymerich, Francesc X. Diego, Josep M. Montserrat, Manel Pomarol, Joan Font, Cèsar Blanché, David Carrera i Sandra Saura-Mas, amb el suport tècnic de Josep Germain

Coordinadors

Àmbit 1: Llorenç Sàez; Àmbit 2: Moisès Guardiola/Xavier Oliver; Àmbit 3: Josep M. Ninot/Josep A. Conesa; Àmbit 4: Ignasi Soriano; Àmbit 5: Joan Font. Coordinador General: Cèsar Blanché

Més informació