Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
La reintroducció d'espècies, revisada
dimecres, 22 de febrer de 2012 16:50
AddThis Social Bookmark Button

Sandrine Godefroid, Carole Piazza, Graziano Rossi, Stéphane Buord, Albert-Dieter Stevens, Ruth Aguraiuja, Carly Cowell, Carl W. Weekley, Gerd Vogg, José M. Iriondo, Isabel Johnson, Bob Dixon, Doria Gordon, Sylvie Magnanon, Bertille Valentin, Kristina Bjureke, Rupert Koopman, Magdalena Vicens, Myriam Virevaire, Thierry Vanderborght (2011)

How successful are plant species reintroductions?

Biological Conservation, 144 (2): 672-682

ISSN 0006-3207, 10.1016/j.biocon.2010.10.003.

Les taxes de supervivència detectades a les reintroduccions revisades són baixes (52%), i encara més els indicadors que les poblacions esdevenen autosostenibles (taxes de floració i de fructificació només del 19% i 16%, respectivament).

L'article identifica com a factors positius per a l'èxit de les reintroduccions a) la localització de l'experiència en espais protegits; b) l'ús de plàntules en lloc de granes; c) el nombre elevat d'individus a reintroduir (>500 com a indicació genèrica); d) la mescla d'orígens poblacionals de partida;  e) l'estabilitat de les poblacions d'origen; f) l'esforç de preparació/gestió de l'espai de destí i g) el coneixement de la diversitat genètica de l'espècie-diana.

Els autors també aporten els dèficits de disseny detectats en els plans de reintroducció revisats: a) seguiment insuficient (usualment no arriba als 4 anys); b) documentació insuficient del procés (sobretot si hi ha fracàs); c) desconeixement de les causes de declivi de les poblacions existents, d) avaluació massa optimista dels resultats amb dades només a curt termini, e) pobra definició dels criteris/indicadors de l'èxit del programa.
Amb la correcció dels errors detectats en els casos analitzats, l'article permetrà introduir millores en els plans de futur, d'entre les quals els propis autors destaquen la necessitat d'augmentar el coneixement de la biologia de les espècies, l'increment del nombre d'individus transplantats o tenir més en compte les fases crítiques de producció de granes i, sobretot, de reclutament.


Més informació