Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
E-flaixos en BCP, 21
dimarts, 17 de gener de 2012 17:42
AddThis Social Bookmark Button


Exposició sobre Josep Cuatrecasas


A la sede Palmira de la Universitat Nacional de Colòmbia s’ha inaugurat una exposició de recordança de la figura de Josep Cuatrecasas i Arumí (1903-1996) i de la seva participació en el coneixement de la flora neotropical, a partir dels més de 15.000 plecs d’herbari del Prof. Cuatrecasas dipositats a l’herbari Valle.

Més informació


Notíces ICHN 99 (2012)

Ha aparegut el volum 99 de Notícies de la Institució, corresponent als mesos de gener i febrer de 2012, del qual destaquem les informacions següents:

  • Ophrys Solsonès

El projecte d’orquídies va endavant. De la mateixa manera que ja es va desenvolupar, amb èxit, a la Garrotxa i continuat al Ripollès, el projecte orquídies s’està duent a terme a la comarca del Solsonès promogut i coordinat pel Grup de Natura i Fotògrafs de Natura del Solsonès (seccions del Centre d’Estudis Lacetans) amb l’empenta, collaboració i ajuda de la Institució Catalana d’Història Natural.

A dia d’avui hi ha 31 membres adscrits al grup d’orquídies, els quals han prospectat unes 20 quadrícules entre els mesos de maig i setembre. En total s’han recollit unes 400 citacions de 36 espècies diferents. Aquest primer any de prospeccions, ha permès trobar dues espècies que encara no havien estat citades a la comarca: Ophrys speculum i Goodyera repens.

  • Cursos Naturalistes

S’ha publicat el programa de cursos Naturalistes de la ICHN. Podeu consultar-lo fent clic aquí

  • 16è curs d’especialització. Tècnicas de reconocimiento de plántulas y diásporas de malas hierbas.

Universitat de Lleida, del 31 de gener al 3 de febrer de 2012. Per a més informació i inscripció: http://www.weedresearch.udl.cat.

  • II Jornades sobre el teix a la Mediterrània occidental (2011)

Publicació de les comunicacions presentades a les jornades, celebrades el 26, 27 i 28 de juny de 2008. Delegació de la Garrotxa de la ICHN. Olot, 2011. 130 p. A/I: http://ichngarrotxa.iec.cat/ichngarotxa/ index.php., a/e: garrotxa.ichn@iec.cat. ISBN: 978-84-99-9965-053-1.

Més informació
Notícies de la ICHN, 99 – Web de la ICHN

Jornadas estatales de estudio y divulgación de la flora en parques nacionales y naturales

El llibre ‘Jornadas estatales de estudio y divulgación de la flora en parques nacionales y naturales’, del qual és editor el Dr. Lluis Serra Laliga, recull les ponències que s'hi van presentar el passat. La reunió va tenir lloc el passat mes d'octubre a Alcoi. El volum acaba de publicar-se, en edició de la CAM. Les jornades van ser coorganitzades per la SEBICOP i al seu web s'hi pot obtenir el llibre en paper i l'enllaç al pdf. 

Més informació



 


Crida a la col·laboració amb la base de dades MEDUSA

La SEBICOP informa que, des del Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh, Creta) s'ha comunicat l'interès dels Drs. Panos Kefalas (panos@maich.gr) i Erika Weiss (erika@maich.gr), en obtenir la col·laboració d'experts i interessats en estudis etnobotànics i etnofarmacèutics, per tal de millorar el banc de dades MEDUSA, sobre espècies i usos d'interès a la conca mediterrània.  l

Més informació

Botànica estimada



Botànica estimada - Els humans i les plantes han estat en estreta relació des de ben antic. Aquest és l'objecte d'estudi de l'etnobotànica, una ciència interdisciplinar, protagonista de l'últim número de la revista Mètode.

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 17 de gener de 2012 18:20