Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Es presenta l'inventari de boscos singulars de Catalunya
dimecres, 16 de novembre de 2011 20:33
AddThis Social Bookmark Button

A l'Inventari s'han recollit 292 boscos, un 0,3% del total de la superfície arbrada del país. Les comarques gironines, l'Alt Pirineu i la Vall d'Aran són les que presenten més boscos singulars. En total representen un 60% de tots els boscos singulars, que poden ser tant de propietat pública com privada.  Cal destacar que només el 40% de tots els boscos singulars es troben en espais protegits.

Els investigadors del CREAF responsables del projecte, Marc Gràcia, Jordi Vayreda i Lluís Comas, han recalcat que s'ha fet un esforç per incloure al catàleg boscos de totes les comarques catalanes. Cada bosc inventariat té una rellevància relativa a nivell local, de vegueria o de país.

Durant tot el dia, investigadors i tècnics dedicats a la planificació i la gestió del territori han reflexionat sobre les funcions econòmiques, socials i mediambientals dels boscos, amb l’objectiu de formular propostes innovadores que facin compatibles els usos i els serveis amb la conservació. La presentació de la Jornada ha estat a càrrec de Xavier Clopès, de la Generalitat de Catalunya; Javier Retana, director del CREAF; Lluís Tort, president de la SCB, i Josep M. Ninot, president de la ICHN.

Més informació