Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nomenat el Comitè Científic d’espècies amenaçades
dissabte, 8 d'octubre de 2011 13:18
AddThis Social Bookmark Button
Com a part del desplegament del conjunt de mesures derivades de la Ley del Patrimonio Natural y Biodiversidad, es va actualitzar recentment el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades (Vegeu notícia BioC) per al qual mancava establir el Comitè Científic corresponent. Per resolució de 29 de juliol (Resolución de 29 de julio de 2011, de la Secretaría de Estado de Cambio Climático, por la que se designan los miembros del Comité Científico del Listado de Especies Silvestres en Régimen de Protección Especial y del Catálogo Español de Especies Amenazadas.) el Ministeri, a partir de les propostes rebudes, ha seleccionat els membres segons "criterios de representatividad de los distintos grupos taxonómicos y regiones biogeográficas españolas y la experiencia en las materias de los expertos propuestos"

Els experts en plantes sensu lato que formen part de la llista són, a proposta de les CCAA: Iñaki Aizpuru (País Basc), Ángel Bañares (Canàries) i Luis Miguel Medrano (La Rioja), així com Regino Zamora, professor d’Ecologia de la Universitat de Granada. A proposta de les ONG presents a la CEPNB, ha estat designat Eugenio Domínguez, ex-rector de la Universitat de Còrdova i conseller de l’empresa pública andalusa GIASA. Finalment, i a proposta de la Secretaria d’Estat per al Canvi Climàtic, ho ha estat Inés Àlvarez, vicedirectora de recerca del Jardín Botánico de Madrid.

Pel que fa a la distribució territorial, els representants dels territori de parla catalana són Antoni Serra (Professor de la UB), Damià Jaume i Daniel Oro (Illes Balears), tots ells experts en fauna.

Més informació