Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Celebrat el congrés de la SEBICOP, a Menorca
dilluns, 3 d'octubre de 2011 23:50
AddThis Social Bookmark Button

Joan Rita presenta els seus treballs sobre Naufraga balearica a la sessió presidida per Juli Caujapé, sobre conservació de flora a les illes

Els quatre grans eixos sobre els quals es van centrar les ponències i comunicacions van ser a) la conservació de flora a les illes (principalment Canàries i Balears); b) experiències de conservació i de gestió exitoses; c) conservació de briòfits i d’altres criptògames i d) les eines metodològiques d’anàlisi, de bancs de dades i d’aplicacions tecnològiques al treball en conservació de plantes. Cada sessió va anar precedida d’una conferència general (a càrrec de Juli Caujapé, Cèsar Blanché, Ricardo Gariletti i John Thompson) i es va complementar amb les comunicacions en pòster que en aquesta ocasió van arribar pràcticament a les 140.

La sala annexa va acollir les sessions de pòsters del congrés

El conjunt de resums de les comunicacions es troba en pdf al web del congrés i inclou un bon nombre de treballs referits a la flora de les terres de parla catalana.

Els tallers es van configurar com a àmbits de debat sobre el seguiment de l’estat de conservació de la flora espanyola, sobre l’estratègia espanyola de conservació de flora i sobre el paper de les ONG i les administracions en conservació, moderades, respectivament, per Felipe Martínez, Jaime Güemes i Emili Laguna.

El dissabte dia 1 va ser el dia dedicat a l’excursió que, organitzada per Pere Fraga, va conduir els participants a diversos indrets amb flora d’interès en conservació. Al final del congrés es va dedicar una sessió a l’elaboració de les conclusions, que seran comunicades a través del Portal Bioc tan aviat com hagin estat redactades en la versió final, i a l’elecció de la nova seu per al VIè congrés que ha de tenir lloc l’any 2013, per al qual va ser acceptada la candidatura de Múrcia, oferida per Pedro Sánchez. A les conclusions generals es van incorporar igualment les adoptades a la reunió de Canàries (vegeu Notícia BioC), redactades com a document específic que duu per títol “Genes para la Conservación, Declaración de Gran Canaria” i que reclama una atenció particular a la conservació del component genètic de la Biodiversitat.

Més informació