Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Bunium bulbocastanum, nova fitxa AFA del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 27 de juny de 2011 09:54
AddThis Social Bookmark Button

Dins el volum de l'addenda 2010 del Libro Rojo (vegeu Notícia del Portal BioC de 27/6/2011), s'ha publicat la fitxa amb la informació actualitzada per a Bunium bulbocastanum L., redactada pels investigadors del BioC J. Molero, M.C. Martinell, A. Rovira, M. Bosch, J. López-Pujol, J. Simon i C. Blanché.

 

 

El treball de camp es va dur a terme durant l'any passat i revela que aquest tàxon té a la península ibèrica una única població, que compta amb uns 2500 individus. Tot i que es troba en una àrea protegida (Parc Natural del Cap de Creus), prop del Monestir de St. Pere de Rodes, la freqüentació dels entorns de la població, la mida poblacional, els incendis i les oscil·lacions demogràfiques justifiquen la categoria UICN EN ("En Perill") per a aquest tàxon.

Properament us oferirem la fitxa de la Planta del Mes dedicada a aquesta planta.

REFERÈNCIA BIBLIOGRÀFICA

Molero, J., M.C. Martinell, A. Rovira, M. Bosch, J. López-Pujol, J. Simon & C. Blanché (2011). Bunium bulbocastanum L. subsp. bulbocastanum (Pau). In: A. Bañares, G. Blanca, J. Güemes, J.C. Moreno & S. Ortiz (Eds.)., Atlas y Libro Rojo de la Flora Vascular Amenazada de España. Adenda 2010. Dirección General de Medio Natural y Política Forestal i Sociedad Española de Biología de la Conservación de Planta, Madrid:  58-59