Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Indecisions de govern PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 11 de maig de 2011 17:24
AddThis Social Bookmark Button

 

Indecisions de govern

Cèsar Blanché

Passen els dies, les setmanes i els mesos i no s’acaba de tancar la reorganització de l’antic Departament de Medi Ambient i Habitatge, es fa marxa enrere en la creació de Talència i, a mitjans de maig, no sabem  encara quin serà el pressupost dels organismes públics de recerca, d’ensenyament o de conservació de la Natura de Catalunya per al 2011.

Tot i que s’esperava per al consell de govern de la Generalitat de Catalunya d’ahir dimarts (vegeu notícia a la premsa) , no s’ha donat a conèixer que s’hi hagi pres cap acord (enllaç)  per a la distribució de competències en matèria de conservació d’espais naturals. A part de les qüestions pressupostàries i de personal, la decisió implica també saber qui gestionarà l’ampliació del Parc Nacional d’Aigües Tortes o la resolució final de les mesures que cal aplicar al Canal Segarra-Garrigues, entre d’altres.

Després de mesos de la creació del nou govern, encara cal resoldre del tot la reestructuració de l’antic departament de Medi Ambient i Habitatge, ara desaparegut, amb la qual cosa és una incògnita com serà l’aplicació de les retallades pressupostàries a aquestes matèries que se situen en un espai político-administratiu indeterminat.

És preocupant, també, en l’àmbit de la organització de la recerca científica, que es desintegra l’agència estrella –Talència- creada en temps del conseller Huguet  per a la gestió de la investigació a Catalunya, que probablement retornarà a l’estructura anterior (Fundació Catalana per a la Recerca+AGAUR), segons declaracions del Director General de Recerca, J.M. Martorell.

La coincidència en el temps de la reestructuració dels departaments del govern, de la marxa enrere de moltes de les iniciatives que havia emprès el tripartit anterior, de la crisi econòmica i, encara, del retard en la presa de decisions a l’espera que hagin passat les eleccions municipals del 22 de maig (com ara la presentació dels pressupostos), fa que sigui tota una incògnita en aquests moments el panorama de la conservació de flora, de la recerca en biologia de la conservació en els propers temps o els llocs de treball que seran afectats per les retallades previsibles.

Caldrà esperar esdeveniments, però s’haurà escolat gairebé la meitat de 2011. Sumat als darrers anys del govern anterior, són molts mesos d’incògnites, dubtes, contraordres, lentitud en la presa de decisions... El dia que s’acabi l’empenta i el compromís personal de naturalistes, investigadors, tècnics, voluntaris, dels sectors públic i privat, estarem perduts!


Més informació


pdf/handle/citació

accés al pdf

URI: http://hdl.handle.net/2445/20056

Darrera actualització de dijous, 29 de setembre de 2011 09:27