Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Celebrades les II Jornadesde Botànica a Menorca
dimecres, 4 de maig de 2011 22:12
AddThis Social Bookmark Button

L’any 2006 es van celebrar a Menorca les I Jornades de Botànica “Coneixement i conservació de la flora a la Mediterrània occidental”, organitzades per l'Institut Menorquí d'Estudis. Els bons resultats que es van obtenir i la perspectiva de continuar enriquint la feina que es realitza en favor de la conservació de la flora amb l'intercanvi d'experiències i el treball en xarxa entre diferents iniciatives de conservació en l'àmbit mediterrani han impulsat la iniciativa de donar continuïtat a aquest esdeveniment amb l'organització de les II Jornades.

Les II Jornades de Botànica a Menorca han tingut lloc al municipi des Mercadal dels dies 26 al 30 d'abril de 2011, i han estat organitzades conjuntament per l'Institut Menorquí d'Estudis, el Consell Insular de Menorca i la Universitat de les Illes Balears.

En aquestes jornades s'ha tractat com a tema central la conservació de la flora a les illes de la Mediterrània. Dins la conca mediterrània, considerada un punt calent de biodiversitat, els sistemes insulars destaquen pel seu interès biogeogràfic i constitueixen territoris on factors com l’aïllament geogràfic i les condicions ambientals particulars han afavorit els processos d’especiació i han afavorit la presència de nombrosos endemismes. En el cas de la Mediterrània les illes comparteixen moltes de les amenaces i dificultats relacionades amb la conservació de la flora i, en aquest marc, les II Jornades han estat una de les millors maneres per ampliar el coneixement i millorar les iniciatives de conservació a través l’intercanvi i l’aprenentatge de les experiències i resultats obtinguts en altres regions amb una situació semblant.

 

El programa ha comptat amb la participació d'experts de la pràctica totalitat de les illes mediterrànies i també d'una sessió dedicada als illots, així com  excursions a El Pilar, al barranc d'Algendar, Cala Mitjana i a Binimel·là

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 4 de maig de 2011 23:38