Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Estudi sobre germinació de Crepis triasii
divendres, 8 d'octubre de 2010 21:49
AddThis Social Bookmark Button

A finals de setembre s'ha presentat l'estudi "Avaluació de les implicacions funcionals en la germinació del polimorfisme adaptatiu de les llavors en l’espècie endèmica Crepis triasii", a càrrec de Gemma Mas de Xaxars, com a treball de fi de màster (Màster de Biodiversitat, UB). El treball ha estat dirigit pels Drs. Maria Mayol i Miquel Riba, de la UAB.

L'estudi parteix de l'anàlisi del polimorfisme de les llavors d'aquest endemisme baleàric i la seva relació funcional amb la germinació. Totes dues característiques es discuteixen i s’interpreten en el context de la variabilitat en la disponibilitat hídrica en condicions naturals: genotips i poblacions amb aquenis més allargassats, major superfície i volum, i una taxa de germinació elevada serien seleccionats en ambients més
predictibles, amb una major disponibilitat hídrica.

El treball ha estat abordat des d'una nova prespectiva, fins ara poc tinguda en compte, i que pot representar un nou repte per a la conservació, tant in situ (gestió de la diversitat biològica poblacional i conservació del potencial evolutiu) com ex-situ (criteris de selecció per a la captura de llavors per als bancs de germoplasma i dels assaigs de germinació)

Més informació