Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Institucions culturals, per la defensa cívica de Catalunya
divendres, 2 de juliol de 2010 16:39
AddThis Social Bookmark Button

La recent sentència del Tribunal Constitucional ha sacsejat la societat catalana i, a mesura que passen els dies, van publicant-se les reaccions de defensa de la dignitat del país per part de diverses institucions, també científiques i culturals. En aquest context, reproduim la declaració de l'Institut d'Estudis Catalans, màxima acadèmia del país, que inclou també la societat filial Institució Catalana d'Història Natural, de la qual som membres diversos investigadors del BioC.

La declaració comença dient que L’Institut d’Estudis Catalans, acadèmia nacional de les ciències i les humanitats, entén que és políticament insòlit i inadmissible que el Tribunal Constitucional s’atorgui el dret de decidir sobre la constitucionalitat de l’Estatut d’autonomia de Catalunya menyspreant la decisió del poble de Catalunya, el qual, en plebiscitar l’Estatut, li va conferir un caràcter constituent per al territori de Catalunya. i, en seu paràgraf final conclou que L’Institut d’Estudis Catalans expressa el seu rebuig més enèrgic davant la resolució del Tribunal Constitucional, que desnaturalitza l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i crida la ciutadania a defensar cívicament i amb tota la fermesa el dret del poble català a decidir democràticament el seu futur.

D'entre les activitats previstes per a la defensa cívica dels drets de Catalunya, destaca la manifestació  organitzada per l'entitat cultural Òmnium Cultural, per al proper dia 10 de juliol a Barcelona.

Més informació

 

Darrera actualització de divendres, 2 de juliol de 2010 17:21