Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Accions de conservació de flora al País Valencià
diumenge, 8 de novembre de 2009 23:52
AddThis Social Bookmark Button

Reforç poblacional de Limonium mansanetianum
BIOdiversitat 8: 5-6

L’ensopeguera de Mansanet, endèmica d’una xicoteta extensió del sud-est de València (als termes municipals de Xàtiva, Manuel i Vilanova de Castelló, on a penes aconsegueix un quilòmetre quadrat d’extensió) és objecte d’una actuació de reforçament poblacional en el marc del Projecte SEMCLIMED.

La primera actuació s'ha dut a terme a la localitat de Salinas, al terme municipal de Manuel, una de les poblacions on un alt percentatge d'individus va desaparéixer recentment a causa de moviments de terra que van sepultar gran part de la colònia. L'activitat ha consistit en la introducció de 558 exemplars en una àrea total de 198 m2, quedant així la població augmentada en un 15,7 % respecte de la seua àrea d'ocupació en aquest nucli, i en un 7,7 % respecte de la grandària poblacional total. La producció de planta es va realitzar a les instal•lacions del CIEF. Es va utilitzar llavor procedent de la mateixa població que s'havia de reforçar.

L'altre punt d'actuació es va realitzar al paratge conegut com a Font Amarga, al terme municipal de Vilanova de Castelló. En aquest enclavament, la principal amenaça la constitueix el trànsit rodat (quads, motos, cotxes, bicicletes) que ha provocat una gran compactació del sòl i una alta fragmentació de la vegetació gipsícola. La zona no està coberta amb cap figura de protecció, per la qual cosa s'ha valorat la seua declaració com a microreserva. S’han introduït 1.424 plantes, també a partir de llavors recol•lectades de la població que s'havia de reforçar.

Pla de propagació de Dictamnus hispanicus
BIOdiversitat 8: 10-11

Tècnics de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana porten a terme des de l'any 2004 un programa d'investigació al CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana) sobre la germinació i propagació del gitam (o timó reial), emprat en la fabricació de licors tradicionals, amb l'objectiu principal de millorar les poblacions naturals mitjançant diferents mesures de gestió.

Presència de la falguera invasora Azolla filiculoides al País Valencià
BIOdiversitat 8: 16

La falguera aquàtica flotant Azolla filiculoides, originària de les regions tropicals d'Amèrica, ha estat localitzada recentment en dos canals de la marjal del Grau de Castelló, on cobreix per complet la superfície de l'aigua, i també a la marjal de Rafalell i Vistabella i a la desembocadura del barranc el Carraixet, on apareix dispers.

Més informació i descàrrega

 

Darrera actualització de dilluns, 9 de novembre de 2009 00:10