Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Tesi doctoral sobre Arctium, a la UB
dimecres, 21 d'octubre de 2009 00:03
AddThis Social Bookmark Button

 El divendres dia 23 al matí va tenir lloc a la Facultat de Geologia de la UB l'acte de defensa de la tesi doctoral de Sara López Vinyallonga, que duu per títol "Evolució, filogènia i sistemàtica del complex Arctium-Cousinia", dirigida per Núria Garcia-Jacas, i Alfonso Susanna, de l'Institut Botànic de Barcelona i membres del GReB . N'ha estat tutor el professor de la UB Ramon M. Masalles.

El treball avalua la validesa de certes regions ITS per a la resolució de problemes sistemàtics d'aquest complex de les Cardueae (Compositae) i presenta una proposta de filogènia del grup, amb aproximacions a l'ús del rellotge molecular.  A escala microevolutiva, s'han identificat microsatèl·lits per a l'anàlisi de l'estructura poblacional d'Arctium minus, la variabilitat a la seva àrea de distribució, així com per a l'estudi dels patrons de colonització d' Amèrica. La tesi doctoral ha obtingut la màxima qualificació (Excel·lent cum laude)

Sara López és contractada com a investigadora del BioC durant els propers sis mesos per dur a terme l'anàilsi de variabilitat genètica (microsatèl·lits) d'Aquilegia paui i de Silene sennenii.

 

Sara López Vinyallonga estudiant un robust exemplar de llapassa (Arctium)

 

Darrera actualització de diumenge, 1 de novembre de 2009 17:00