Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 24 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Destrucció de plantes protegides a Albarca Imprimeix
divendres, 29 de maig de 2009 01:42
AddThis Social Bookmark Button
En els darrers dies s'han estat duent a terme unes obres d'obertura de fossats i d'un camí que condueix a una bassa a la zona d'Albarca-Montsant que han destruït una part important de l'hàbitat i dels individus d'espècies molt rares a Catalunya. Es tracta de Thymus loscosii i Euphorbia minuta, protegides (llistada al Catálogo Nacional de Especies Amenazadas i a l'Annex 2 del decret de Flora Amenaçada de Catalunya, la primera, i a l'Annex 3 del DFAC-Serra del Monsant, la segona) i de Leontodon crispus, que ha patit una forta disminució d'efectius a la localitat més meridional de l'Europa occidental.
 
 
Obres a la zona del cementiri d'Albarca que afecten poblacions de Thymus loscosii, Euphorbia minuta i Leontodon crispus (Foto: 22 de maig de 2009)

 

Rasa oberta a la zona del cementiri d'Albarca que afecta poblacions de Thymus loscosii, Euphorbia minuta i Leontodon crispus (Foto: 22 de maig de 2009)

 
Ignorem si aquestes obres comptaven amb el preceptiu informe (article 5.2 del Decret de FAC) d'impacte ambiental favorable i, per tant, amb el coneixement i l'autorització del DMAH, o bé si s'han dut a terme sense el coneixement de les autoritats responsables del compliment del decret i de totes les prohibicions que hi consten, essent molt greus ambdues possibilitats. Tan aviat com tinguem coneixement de més detalls, els oferirem a través del Portal del BioC. De moment, veiem amb preocupació l'aplicació del règim de protecció del decret.
 
 
Darrera actualització de divendres, 29 de maig de 2009 15:39