Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Trobada de Genètica de la Conservació a Trondheim
dijous, 28 de maig de 2009 01:11
AddThis Social Bookmark Button

Han participat a la Conferència ConGen de Trondheim més de 150 investigadors, entre els quals alguns dels més destacats del panorama actual de la Genètica de la Conservació, com ara John C. Avise,  Richard Frankham, Kuke Bijlsma, Isabelle Olivieri, Fred Allendorf o Philip Hedrick, entre d'altres.

 Richard Frankham, en un moment de la seva conferència a Trondheim (Foto: C. Blanché)

 

What is conservation genetics?; Inbreeding, mating system and conservation; Challenges from human-driven evolution; Conservation genomics; Population genetics theory and models; Conservation genetics in northern environments; Genetic monitoring in conservation; i Landscape genetics, hybridization and outbreeding depression, han estat els temes coberts a la Conferència.

Com a novetats particularment rellevants, cal destacar, en primer lloc,  la importància creixent de la Genòmica de la Conservació, com a nova disciplina que s'orienta a l'estudi de la diversitat genètica a través dels gens funcionals i dels seus productes de transcripció més enllà dels gens neutrals, per tal com són els que tindran efecte real en la capacitat d'adaptació, de supervivència i d'evolució de les espècies, cobrint tots els nous camps de la "-òmica" (Genòmica, Proteinòmica, Metabolòmica, etc.. En segon lloc, s'ha destinat una part signficativa de la conferència a l'anàlisi de la Outbreeding Depression en les diverses ocasions en què s'ha emprat la mescla d'origens genètics per a incrementar la diversitat i la possible aplicació d'aquesta pràctica en gestió d'espècies amenaçades, més enllà de les prevencions que retenien moltes actuacions, sempre que se segueixin unes recomanacions cautelars, que també es van desenvolupar. La Genètica del Paisatge (integrant capes d'informació genètica georeferenciada amb dades de vegetació, geogràfiques o d'altre tipus), la integració de la diversitat genètica en les estratègies de conservació de flora i fauna i la correcta gestió genètica d'organismes en captivitat abans de ser lliurats novament a la natura van ser altres dels temes destacats a Trondheim. També el BioC va ser present al congrés amb la presentació d'una comunicació (vegeu Notícies del BioC ).

Més informació:
Darrera actualització de dijous, 28 de maig de 2009 01:37