Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Plans de Seguiment 2009
dijous, 26 de març de 2009 20:31
AddThis Social Bookmark Button

1.- Projecte MEC 

Pla de seguiment per a tres espècies endèmiques d'àrea molt reduïda (Peucedanum schotti, Aquilegia paui, Silene sennenii) en el marc dels estudis demogràfics duts a terme per l'equip del BioC per al projecte de recerca del MEC actualment vigent. Inclou tant el cens poblacional com els estudis d'èxit reprouctiu i de biologia de la pol·linització i tindrà lloc a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Baix Ebre.

2.-Projecte AFA 4

Estudi bàsic sobre estat de conservació, censos actualitzats, tendències poblacionals i mesures suggerides de protecció, en el marc del Projecte AFA (Ministerio de Medio Ambiente/Tragsa/Sociedad Española de Biología de la Conservación de Plantas), a càrrec de diversos equips, que totalitzen unes 50 espècies. Als Països Catalans corresponen els estudis de Limonium mansanetianum, Silene hifacensis, Naufraga balearica, Limonium boirae, Helianthemum caput-felis, Teucrium lepicephalum, Convolvulus valentinus subsp. valentinus, Odontites kaliformis, Orchis robusta, Chaenorrhinum rodriguezii, Dracocephalum austriacum i Bunium bulbocastanum, que seran duts a terme durant l'any 2009 per diversos equips d'investigadors de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià. Els resultats seran publicats en la sèrie de volums d'addenda al Libro Rojo de l'any 2004, publicats pel MIMAM, que ha tingut ja dues actualitzacions amb nous tàxons cada any (projectes AFA-2 i AFA-3)

3.- Stachys maritima

Inici del programa de seguiment demogràfic de la població del Prat del Llobregat, a càrrec del Consorci per a la Protecció del Delta del Llobregat, amb direcció tècnica del Jardí Botànic MariMurtra i del BioC, que estandaritza -segons els formats científics adoptats al projecte AFA- les dades provinents dels anys anteriors i que preveu una durada de 5 anys per tal de poder fer les oportunes projeccions d'evolució de la població.

Darrera actualització de dijous, 16 d'abril de 2009 16:38